Yatağan’da, doğal gazda sona gelindi

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerinde  doğalgaz çalışmalarını sürdüren Akmercan Firması Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu, çalışmalar hakkında Muhabirimiz Mustafa Aktaş’a bilgi verdi. Çalışmalar Muğla’da...

Yatağan’da, doğal gazda sona gelindi

Muğla’nın Menteşe ve Yatağan ilçelerinde  doğalgaz çalışmalarını sürdüren Akmercan Firması Bölge Müdürü Serdar Kaplanoğlu, çalışmalar hakkında Muhabirimiz Mustafa Aktaş’a bilgi verdi. Çalışmalar Muğla’da yüzde 30- Yatağan’da yüzde70 gerçekleşme oranına ulaştı.

Yatağan’da çalışmaların Yeni Mahallede İnönü Bulvarı hariç, Muğla  Menteşe’de bazı mahallelerde çalışmaların sürdüğünü belirten Kaplanoğlu; “Şu ana kadar Muğla Merkez menteşe de1988 abone 1600 kullanıcı, Yatağan’da, 771 abone 730 kullanıcı bulunmakta. Yatağan’da çalışmaların 2 yıl içinde sona ermesini bekliyoruz .”dedi.

Yeni Mahallede abone işlemleri başladı

Yatağan Yeni Mahallede 25 Temmuz itibarıyla abone işlemlerinin başladığını belirten Kaptanoğlu; “Yeni Mahallede doğalgaz kullanımı başladığında abone sayımız hızla artacaktır. İnönü Bulvarında sorumluluk karayollarında olduğu için Yeni Mahallede çalışmalar tamamlandığında Karayolları ile görüşmeler yapıldıktan sonra durum netleşecek. Yatağan’da yaptığımız çalışmalarda Belediye Başkanı Sayın H. Haşmet Işık ve Meclis üyelerinin gösterdiği katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Yol kaplama çalışmaları 1 Ağustos’ta başlıyor

Çalışma yapılan yerlerde tozdan duyulan rahatsızlık ve Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. Sosyal Tesisleri içersinde bazı ağaçların zarar gördüğüne yönelik eleştirilere de değinen Kaplanoğlu şunları söyledi:  “Tabii ki öncelikle yapılan çalışmalar toprağı kazarak yapıldığından toz oluyor. Diyelim bir Mahallede çalışma oldu sonrası sızdırmazlık ve mukavemet testi yapılıyor.  Sonra evlere bağlantı yapıldıktan sonra aynı testler yine yapılıyor. Bu süreç en az üç ay zaman alıyor. Daha sonra bozulan yolları kaplama yapmak şartıyla toz olayı kalmıyor. Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. sosyal tesisleri içersinde yaptığımız çalışmalarda bazı yollar da hem beton hem de alt kısım çok sert olduğu için yetkililerin görüşü alınarak kaldırımdan kazı yapıldı bu sırada bazı ağaçlar kısmen zarar görmüş. Yapılan çalışmalarda gereken özen gösterilmektedir.”

Bu haber toplam 42 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.