Yatağan’a yeraltı kömür ocakları açılıyor

Yatağan Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılamak için yeni yer altı kömür ocakları açılıyor. Yeni ocakların açılması ile birlikte santralde bin 500 ila 2 bin kişi arasında yeni istihdam sağlanacak.Yatağan Termik...

Yatağan’a yeraltı kömür ocakları açılıyor

Yatağan Termik Santrali’nin kömür ihtiyacını karşılamak için yeni yer altı kömür ocakları açılıyor. Yeni ocakların açılması ile birlikte santralde bin 500 ila 2 bin kişi arasında yeni istihdam sağlanacak.

Yatağan Termik Santralinin kömür ihtiyacında kullanılmak üzere sahada yeni yer altı kömür ocakları açılıyor. Turgut bölgesinde açılacak olan yer altı ocaklarının açılması ile birlikte santralde bin 500 ila 2 bin kişi arasında yeni istihdam sağlanacak.

Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş’nin Kömür Sahalarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Akın yakında açılması planlanan yer ocakları hakkında bilgi verdi.

TKİ kurumu olarak hizmet verdiği dönemden beri Yatağan’a yer altı ocaklarının açılması için ilgili kurumlarla yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Akın, bu konuda bir Yurt Dışı bir firma ile anlaşmanın sağlanmak üzere olduğunu belirtti. Akın; “Bilindiği üzere bünyemizdeki Termik Santral 3 grup tam kapasite çalıştığında günde 18 bin ton kömür yakmaktadır. Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. nin Kömür sahalarında Faaliyet gösterdiğimiz alan 17 bin dekar olup, toplamda 847 kişi çalışmaktadır. Açık Ocaklarda bu güne kadar 53.000.000 ton açık ocak rezervi 100.000.000 ton hal hazır da görülen yer altı rezervi bulunmaktadır. Açık ocak faaliyetlerimiz Eskihisar, Tınaz, Bağyaka, ocaklarındadır. Yer altı ocakları ise Turgut bölgesinde açılacaktır. İlimizin diğer bölgeleriyle toplamda 250.000.000.ton linyit rezervi bulunmaktadır. Yer altı ocaklarımızın faaliyete geçmesiyle birlikte yaklaşık bin 500 ila 2 bin kişi istihdam edilecektir” dedi.

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.