Yatağan’a, TOKİ Projesi

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten’in girişmeleri sonucu Yatağan’a TOKİ konutları yapılıyor. 282 konutluk projenin çalışmaları önümüzdeki günlerde başlatılıyor. Konutlar için başvuru talepleri...

Yatağan’a, TOKİ Projesi

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten’in girişmeleri sonucu Yatağan’a TOKİ konutları yapılıyor. 282 konutluk projenin çalışmaları önümüzdeki günlerde başlatılıyor. Konutlar için başvuru talepleri 27 Temmuz-11 Eylül 2015 tarihleri arasında alınacak. Başvurularının tamamlanmasının ardından da projenin 2016 yılı başında ihale edilmesi bekleniyor.

AK Parti Muğla Milletvekilleri Hasan Öyer ve Hasan Kökten’in girişim ve çalışmaları neticesinde Yatağan ilçesinde 282 konutluk TOKİ projesi başlatılıyor.

Milletvekilleri Özyer ve Kökten; projenin başlatılmasında emeği geçen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve TOKİ yöneticilerine teşekkür ederek, dar gelirli vatandaşlarımıza yönelik çalışmalara ağırlık vereceklerini belirtti.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından, Yatağan ilçesi, Madenler Mahallesi, Büyükalan mevkii 693 numaralı parselde toplam 282 adet konut projesi hazırlandı.

Proje kapsamında Yatağanlılar, yerel yönetim aracılığı ile 27 Temmuz-11 Eylül tarihleri arasında başvuru taleplerini yapabilecekler.

Proje kapsamında; 198 adet 2 + 1 konut ve 84 adet 3+1 konut yapılacak. Vatandaşlara ödeme kolaylığı sağlamak açısından yaptırılan 2+1 konutlar;180 ay vade ve 4 bin TL peşin ödemeyle toplam 94 bin TL’ye verilecek. 3+1 konutlar ise 120 ay vade ve 6 bin TL peşin ödemeyle toplam 138 bin TL’ye verilecek.

Toplam 282 başvurunun tamamlanması durumunda gerçekleştirilecek projeye talebin oldukça yüksek olacağı tahmin ediliyor. Milletvekilleri değerlendirmeler sonucunda projenin 2016 yılı başında ihale edilebileceğini belirtti.

Muğla milletvekilleri Hasan Özyer ve Hasan Kökten, diğer ilçelerde de dar gelirli vatandaşların talepleri doğrultusunda uygun fiyatlı konut yapımı amacıyla arsa arayışı çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

Bu tür sosyal çalışmalara ağırlık vereceklerini söyleyen Özyer ve Kökten, Muğlalılara yeni müjde vermeye devam edeceklerini bildirdiler.

Özyer ve Kökten; Yatağan Belediye Başkanı H.Haşmet Işık’ın TOKİ Projesinin yerelde yürütülmesine katkılarının önemli olduğunu ve Işık’ın desteğinin çalışmalara güç vereceğini belirterek, Muğla’ya yatırım ve hizmetlerinin kesintisiz olarak sürdürüleceğini ifade ettiler.

Bu haber toplam 56 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.