Yatağan yeni hastane ve yüksekokuluna kavuşuyor

Yatağan yeni Devlet Hastanesi temeli atıldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun yapımlarına başlandı.Yatağan ilçesinde, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarının yanı sıra Muğla...

Yatağan yeni hastane ve yüksekokuluna kavuşuyor

Yatağan yeni Devlet Hastanesi temeli atıldı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun yapımlarına başlandı.

Yatağan ilçesinde, Milli Eğitim, Ulaştırma ve Sağlık bakanlıklarının yanı sıra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ilçeye kazandıracağı ve kazandırdığı hizmetleriyle ilgili törenler düzenlendi. Kurbanlar kesildi dualar yapıldı.

Yapım için çalışmalara 5 yıl önce başlanan fakat son aşamaya getirilemeyen Yatağan Devlet Hastanesi’nin yeni hizmet binasında, mutlu sona ulaşıldı. Düzenlenen törenler kapsamında, yeni hastanenin yapılacağı Atatürk Mahallesi Orman kavşak sahasında düzenlenen törende, inşaat çalışmalarına başlandı. Temsili patlatma yapıldı.

Törenlerin devamında, yapımı yılan hikâyesine dönen Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun yarım kalan inşaatının tamamlanması için de çalışmalar başladı. Yeni hizmet binasının yapılacağı alanda düzenlenen törende, kısa süre içerisinde tamamlanması planlanan okulda kazma sesleri yeniden yükseldi.

İki törenin yanı sıra ilçedeki eğitimin çıtasını yükselten Yatağan Sağlık Meslek Lisesi ve 100 yataklı öğrenci yurdu ile yıkıldıktan sonra yeniden yapılan Yatağan Belediyesi’nin logosundaki İtalyan yapımı tarihi Demir Köprü de hizmete girdi.

Hastane inşaatının başlaması nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, ilçedeki görevi başladığı günden bu yana AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin’in gayretleri sonucunda birçok hizmetin Yatağan’a kazandırılmasına tanık olduğunu söyledi. Hizmetlerin Yatağan’a kazandırılması için Tekin ile birlikte Ankara yollarını aşındırdığını belirten Çiçek, hedeflerine ulaştıkları için mutlu olduğunu belirtti.

118 yataklı olacak

Yatağan’a kazandırılacak olan dev yatırıma vesile olduğu için gururlu olduğunu kaydeden Çiçek, “Yatağanımızın daha önce projesi hazırlanmıştı. Ankara’daki görüşmelerimizde Sağlık Bakanımız ‘inşaat işleri başlasın’ diye talimat verdi. Nihayetinde 42 milyon lira civarında olan bir yatırım Yatağanımıza ve Muğla’mıza gelmiş olacak inşallah. İlçemiz Yeni Mahalle eski Aydın yolu mevkiindeki taşınmaz üzerine 118 yataklı devlet hastanemizin yapım işi sözleşmesi 17 Nisan 2018 tarihinde 42 milyon 850 bin lira bedel karşılığında yüklenici firma Krom İnşaat A.Ş ile imzalandı. Bakanlığımız tarafından görevlendirilen kontrol heyeti ise 4 Mayıs 2018 tarihinde şerhli olarak yer teslimini yaptı. Yapı ruhsatı ile alakalı Yatağan Belediyesi’nin işlemleri devam etmekte. Belediye başkanımıza süreci başlattığı için teşekkür ediyorum” dedi.

Hekim sayısı iki katına çıkacak

Çiçek, yapılacak hastanenin sadece yatak sayısının artmadığını, bunun yanı sıra personel ve hizmet sayısının da artacağını vurgulayarak, 118 yataklı Devlet Hastanemizin iş bitirme süresi 550 gündür. Bu da 2019 yılı Aralık ayı içerisinde teslim edilecek inşallah. Fakat müteahhidimizle görüştük, inşallah daha erken bitirmek için gayret göstereceğini ifade etti. Mevcutta hastanemiz 75 yataklı bir hastane ek binaları ile birlikte inşallah bu hastanemiz ile birlikte 118 yatak kapasitesine ulaşmış olacağız. Şuan 24 hekim, yardımcı sağlık personeli ve diğer personelle birlikte 235 çalışanımız var. Yeni hastanemiz ile birlikte inşallah bu sayıyı 50 hekim, toplamda ise 328 personele ulaştırmayı hedefliyoruz. Daha önceki hastanemizin 4 yataklı 1. seviye genel yoğun bakım ünitesi ve 2 adet ameliyathanesi bulunmaktaydı. Yapılacak hastanemizin 13 yataklı diyaliz ünitesi, 6 yataklı yoğun bakım ünitesi, 5 yataklı palyatif bakım merkezi ünitesi, 8 odalı fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi ayrıcı yanık ünitesi, kan transfüzyonu merkezi, tomografi ünitesi ve kreş alanı olacak. Hastanemiz inşallah Yatağan ve Kavaklıdere’mizin bütününe hizmet verecek ayrıca konumu itibariyle Aydın ilimizin Çine ve Bozdoğan ilçelerinin yakın olan mahallelerine hizmet verecek yine Milas ve Menteşe ilçelerimizin de yakın olan mahallelerine hizmet verecek inşallah” diye konuştu.

Yüksekokul inşaatına 10 yıl sonra yeniden başlandı

Hastane programın ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yatağan Meslek Yüksekokulu binası ikmal inşaatı törenine geçildi.

Törende konuşan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, eğitime ve sağlığa yapılan yatırımlara öncelik verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Üniversitelerinin Yatağan’a çok önem verdiğini belirten Harmandar, “Eğitimsiz bir ülke düşünülemez. Eğitim ve Sağlık çok önemli. Eğitimsiz toplumların büyümesi ve genişlemesi mümkün değildir. Yatağan Meslek Yüksek Okulumuzun bu inşaatı maalesef gecikti. Burada okulumuz yapılalı 10 sene oldu. Ancak şu anda sanayi içerisinde küçük bir binada eğitimimizi zorluklarla sürdürüyoruz. Bu görmüş olduğunuz temel 2008 yılında atılmıştır. İmkân bulamadık. Kampüsümüz pek çok fakültenin binalarını tamamlayamadığımız için buraya imkan bulmadık. ‘Artık yeter’ diyerek vekillerimiz ile buranın yatırım programına alınmasına ve ödenek sağlanabilmesine büyük bir gayret gösterdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca kaymakamımız ve ilçe başkanımız bu inşaatın yarım kalan kısmını tamamlamak için büyük bir gayret gösterdiler. Öğrencilerimiz daha güzel bir ortamda eğitim görme fırsatı bulacaklar” diye konuştu.

Program sayısı artabilir

Harmandar, yeni Yatağan Meslek Yüksek Okulu’nun 6 bin metrekare kapalı alanı içerisinde 9 derslik, 5 laboratuvar, 500 kişilik amfi, kütüphane, sığınağı ve yönetim binasıyla hizmet vereceğini anlatarak, şöyle konuştu:

“Şu anda 560 öğrencimiz var. Ancak bu okulumuz faaliyete geçtiği zaman 3 katı gencimiz eğitim görecek. 3 programımız var burada. Elektrik, inşaat teknolojileri ve doğal yapı taşları teknolojisi programları. Fakat buraya en az 4-5 tane daha yeni program açılması söz konusu olacaktır. Bu inşaatımızı 7 ay 210 gün sonra teslim alacağız ve öğrencilerimiz burada daha güzel imkanlarda eğitim öğretim görecekler. 10 yıl önce attığımız temel ne kadar sağlıklı olabilir diye düşündük ve araştırdık. Gerekli analizleri yaptırdık. Sadece beton analizi değil demirlerin de analizini yaptırdık. Mühendislik fakültesi bize ‘sağlam’ onayı verdi. Yeni yapılan inşaatlardan da sağlam dediler. Sayın belediye başkanımız inşaat ruhsatını yenilenmesine büyük bir gayret verdi. Yeni temel atılmamış bir bloğumuz var önceden asansör yoktu artık o da var her şey çok güzel oldu. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek ise, meslek yüksek okulunun yarım kalan inşaatının tamamlanması için emek harcayan herkese teşekkür etti.

Okulun, Muğla’ya ve Türkiye’ye hayırlı olmasını dileyen Çiçek, “Geçtiğimiz sene bu zamanlarda hocamız sağ olsun geldikleri zaman şu şekilde ifade ettiler ‘önümüzde ki sene benim görev sürem doluyor. İnşallah Yatağanımızın bu yüksekokul inşa ikmal işini el birliği içerisinde tamamlayalım, benim de yatağanımıza katkım hizmetim olsun’ dedi. Ben gerçekten kendilerine teşekkür ediyorum. AK Parti İlçe Başkanımızın ve milletvekillerimiz Ankara’nın yolunu tuttuk. Kalkınma Bakanlığından gerekli destekleri istedik. Bu itibarla kendilerine Nihat Öztürk ve Hasan Özyer milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen rektörümüze sonsuz teşekkürler. Belediye imkanları seferber edildi. Bu yüzden Yatağan ilçesi adına Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Programların ardından, törenlere katılan heyet, yapımı tamamlanan modern Sağlık Meslek Lisesi, 100 yataklı lüks öğrenci yurdu ve yıkıldıktan sonra yeniden yapılarak restore edilen Demir Köprüde incelemelerde bulundu.

Düzenlenen törenlere, Muğla Valisi Esengül Civelek, AK Parti Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek, Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Yatağan Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Ocak, İl sağlık Müdürü İskender Gencer, AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, CHP İlçe Başkanı Kemal Özler, İl ve İlçe daire amirleri, siyasi partilerin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.