Yatağan, Şenyüz Başkanı kaybetti

Uzun Süredir Muğla Yücelen Hastanesinde tedavi gören Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday yaşamını yitirdi.2007 yılında “uyuyan devi uyandırmaya geliyorum” diyerek göreve gelen Şenyüz Buğday, odaya yeni bir bina,...

Yatağan, Şenyüz Başkanı kaybetti

Uzun Süredir Muğla Yücelen Hastanesinde tedavi gören Yatağan Ziraat Odası Başkanı Şenyüz Buğday yaşamını yitirdi.

2007 yılında “uyuyan devi uyandırmaya geliyorum” diyerek göreve gelen Şenyüz Buğday, odaya yeni bir bina, çok sayıda araç gereç sera ve personel kazandırdı. Yıllardı yapılmayan Girme Barajının yapılması içinde çok çaba sarf eden Buğday, çiftçilerin az masrafla daha çok kazanmaları için de çiftleri fuarlara götürür sosyal etkinlikler düzenlerdi.

Şenyüz Buğday’ın ölümü İlçede büyük üzüntü yarattı. Buğday için önce Ziraat Odası Önünde tören yapıldı. Burada konuşan Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, onun yaptığı hizmetleri anlatarak, yakınlarına çiftçilerle ve Yatağan’a baş sağlığı dilediler. Başkan Buğday’ın cenazesi daha sonra Ebubekir camide ilkindi namazı ardından Yatağan Müftüsü Abdullah Kılıç tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrası Şehir Mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze Törenine, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Yatağan Belediye Başkanı Hasan Haşmet Işık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, daire amirleri, sanatçı Murat Kekilli, çevre ziraat odası başkanları, yöneticiler, siyasiler meslek kuruluşları, ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şenyüz Buğday’ın ölümünden çok büyük bir üzüntü duyduğunu belirten ünlü sanatçı Murat Kekilli, “ Benim yakın arkadaşımın akrabasıydı. Kendisini çok severdim. Bana emekleri olmuştur. Vefatını duyar duymaz koşup geldim ve ona son görevimi yaptım. Mekanı cennet olsun” dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.