Yatağan Kent Konseyi yönetimi yenilendi

Yatağan Kent Konseyi seçimli genel kurulu yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda yapıldı. Yapılan genel kurulda mevcut başkan Av. Halil Arslan aday olmamasına rağmen yoğun talep üzerine yeniden başkan seçilirken 5...

Yatağan Kent Konseyi yönetimi yenilendi

Yatağan Kent Konseyi seçimli genel kurulu yatağan Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı salonunda yapıldı. Yapılan genel kurulda mevcut başkan Av. Halil Arslan aday olmamasına rağmen yoğun talep üzerine yeniden başkan seçilirken 5 kişilik yürüme kurulu yenilendi. Genel Sekreter iUygun Yaka da görevine devam edecek.

Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan Başkanlığında yapılan toplantıya, Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz, Daire amirleri, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve ilgili vatandaşlar katıldı.

Yatağan Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan burada yaptığı konuşmasında; “Kent Konseyleri insanların bulunduğu ortamda temiz bir çevrede sağlıklı yaşaması için ve o yörenin kalkınması için çaba sarf eder.

Ancak 15 Temmuz günü T.C. e demokrasimize, bir ayaklanma darbe girişimi olmuştur. Atatürk’ün ordusu ve demokrasiye inanlar Türk milleti bu hainlerin girişimi püskürtülmüştür. Türk halkı bu gibi girişimlere fırsat vermeyecektir. Bu günkü toplantımıza seçimli yapacağız. Kent konseyimizde İlçenin her siyasi görüşünden ve topumun her kesiminden kişiler yer almaktadır. Kant kültürü oluşturmak zorunayız. Bulunduğumuz yeri daha yaşanabilir kılmak için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Kent Konseyi başkan ve yürütme kurulu ve diğer komisyonlar tarafından alınan karaları, ilgili kurumlara tavsiye olarak sunmaktadır. Katılan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Divan Başkanlığını gazeteci sakin Koşar’ın yaptığı genel kurulda, katip üyeliklere Bakiye Sökmen ve Uygun Yaka seçildi.

Müjdeli haberler

Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan’ın taleplerinin ardından söz alan AK Parti İlçe Başkanı Ali Tekin, Yatağan- Milas yolunun ihalesinin yapıldığını çalışmaların yakında başlayacağını, yeni bir lise yapılacağını, yüksek okul için önemli gelişmeler olduğunu, yeni hastane binası, adliye sarayı gibi çalışmaların hızla sürdüğünü belirterek müjdeli haberler verdi.

Belediye Başkan Vekili Tarcan Oğuz’da; Yolların asfaltlama çalışmalarının yakında başlayacağını, olimpik yüzme havuzunun 2017 Temmuz ayında hizmete gireceğini, yeni garajın yerinin belli olduğunu, mesire yerleri açılacağını, arıtma tesisinin 2 ay içinde teslim alındıktan sora Yatağan çayının eski hala geleceğini, mermercilerin artık dökme sorunu çözüleceğini açıkladı.

Yapılan konuşmalardan sonra yapılan oylamamda; mevcut başkan Av. Halil Arslan aday olmamasına rağmen yoğun talep üzerine yeniden başkan seçilirken 5 kişilik yürüme kurulu Murat Susamcı, Vahdet Beçin, Gülgün Arslan, Nizamettin Arıkan ve Ahmat Çakır’dan oluştu.

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.