Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisi: “Çocuk istismarı toplumu temelden sarsan büyük bir sorundur”

Yatağan KENT Konseyi Başkanı Suna Arslan çocuk istismarının önlenmesine yönelik bir basın açıklaması yaptı.Bu sorunun çözümüne ilişkin sadece yasal düzenlemenin yeterli olmadığını belirten, Yatağan KENT Konseyi Başkanı...

Yatağan Kent Konseyi Kadın Meclisi: “Çocuk istismarı toplumu temelden sarsan büyük bir sorundur”

Yatağan KENT Konseyi Başkanı Suna Arslan çocuk istismarının önlenmesine yönelik bir basın açıklaması yaptı.

Bu sorunun çözümüne ilişkin sadece yasal düzenlemenin yeterli olmadığını belirten, Yatağan KENT Konseyi Başkanı Suna Arslan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Çocuk istismarı toplumu temelden sarsan büyük bir sorundur. Ülkemizde son beş yılda çok büyük artış göstermiştir. Önlem alınmaz ise; önü alınmaz derecede büyüyeceği kesindir. Önlemler ne olmalıdır? Toplumun her kesimi, istismarcıya verilecek cezaların artırılmasını istemektedir. Cezalar artırılmalı, caydırıcı bir düzeye getirilmelidir. İstismarcı iyi hal uygulamasından yararlanamamalıdır. Yasal düzenlemede 18 yaşını doldurmamış her bireyin çocuk olduğu kabul edilmelidir. Ancak; istismar sıradan bir suç tipi değildir. Öncelikle sosyolojik nedenleri araştırılmalı, toplumun cinsel yaşamı, tabularımız yeniden gözden geçirilmelidir. Eğitimde, çocuklarımıza cinsellik eğitimi verilmeli, eğitim müfredatında bu konuda süreklilik sağlanmalıdır. Bunun yanında aileler de uyarılmalı ve eğitilmelidir. İstismar normal bir insanın işleyebileceği suç tipi değildir. İstismarcı psikolojik sorunları olan kişidir. Mutlaka cezalandırıldıktan sonra tedavi edilmeli, kontrolde tutulmalıdır. Hadım etmek, ilaçlamak sorunun temelden çözümü olamaz. En büyük sorun, istismara uğrayan çocuğun durumudur. İstismara uğrayan çocuk; psikolojik travma geçirmiştir. İstismar anını yaşamının her anında yeniden yaşayacaktır. Tedavi edilmeli, sağlıklı olarak topluma kazandırılmalıdır. Psikolojik ve sosyolojik olarak sağlıklı gelişmiş, eğitimli toplumlarda bu tür suçlara sık rastlanmadığı bilimsel bir gerçektir. Sağlıklı topluma ulaşabilmek için; hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Kamuoyuna saygı ile sunarız’.

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.