Yaşlı Çınar tehlike oluşturuyor

Köyceğiz ilçesinin sahil kısmında bulunan asırlık çınar ağaçlarının kuruyan ve bazen kopup yere düşen dallarının tehlike saçtığı belirtildi.Zamanın Muğla Valisi Recai Güreli zamanında 1935 yıllarında sahildeki suyu...

Yaşlı Çınar tehlike oluşturuyor

Köyceğiz ilçesinin sahil kısmında bulunan asırlık çınar ağaçlarının kuruyan ve bazen kopup yere düşen dallarının tehlike saçtığı belirtildi.

Zamanın Muğla Valisi Recai Güreli zamanında 1935 yıllarında sahildeki suyu ve bataklığı kurutmak amacıyla dikilen çınar ağaçları 80 yıllık olmalarına rağmen zaman zaman kuruyan dalları kırılma yapınca tehlike arz etmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde akşam sıralarında sahilde bulunan çınar ağacının kuruyan dalının koptuğunu bildiren Şahin Pirci; “Bu çınar ağaçları zamanın Muğla Valisi Recai Güreli tarafından 1935 yıllarında sahildeki suyun ve bataklığın giderilmesi için çınar ağaçları dikilmiş, bu ağaçlar yaklaşık 80 seneliğe buldu. Zaman zaman bu kuruyan dalları bakıp, kesilmesi gerekir. Akşam sıralarında bir gürültü koptu. Baktık ki koca çınar ağacın dalı kırılıp, yere düştü. Bereket ki altında insan yoktu, bir faciada olabilirdi. Bu tür faciaları önlemek için belediye mi yoksa Tabiat Varlıkları mı; yoksa Özel Çevre Koruma tarafından mı kontrol edilmesi gerektiğini yetkililer bilir. Eğer önlem alınmaz ise, kırılan dallar vatandaşların üstüne düşebilir. Önlem alınması gerekir” diye konuştu.

Bu haber toplam 70 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.