Yangından geriye kalanlar!

Yüzde 70’e yakın bölümü ormanlarla kaplı olan ve Yangına 1. Derece Hassas bir bölge olan Muğla ve ilçelerinde her yıl ağırlıklı olarak insan kaynaklı çıkan orman yangınlarında binlerce dönüm orman kül oluyor. Oysa yangında...

Yangından geriye kalanlar!

Yüzde 70’e yakın bölümü ormanlarla kaplı olan ve Yangına 1. Derece Hassas bir bölge olan Muğla ve ilçelerinde her yıl ağırlıklı olarak insan kaynaklı çıkan orman yangınlarında binlerce dönüm orman kül oluyor. Oysa yangında yok olan sadece ormanlar değil. Doğal yaşam alanlarında binlerce hayvan alevler arasında yanarak feci şekilde can veriyor.

Her yangın sonrası da yangının bıraktıkları yangın söndürülünce daha net göz önüne çıkıyor. Tıpkı Menteşe ilçesi Zeytinköy’de çıkan yangın sonrası ortaya çıktığı gibi. 7 bin dönüm orman ve zirai alan dışında yangından geriye yanmış evler, ahırlarda ve doğal yaşam alanlarında feci şekilde can veren hayvanlar gibi.

Geçtiğimiz Çarşamba günü saat 14.25 sularında Menteşe ilçesi Zeytinköy mahallesinde çıkan ve kısa sürede büyüyen yangının bilançosu çok ağır oldu. Gece boyunca şiddetli rüzgar nedeniyle devam eden Perşembe günü sabah saat 09.00 sularında ancak kontrol altına alınabilen yangının bıraktığı korkunç ve acı tablo gün ağarınca ortaya çıktı.

Yanan sadece orman değil

Köylüler can havliyle görevlilerin de yardımı ile kendilerini alevlerin arasından çıkmaya çalışırken bir yandan da evlerindeki değerli eşyaları, ahırlardaki ve bahçelerdeki hayvanlarını kurtarmaya çalıştılar. Köylüler bir ömürlerini geçirdiği evlerinin, ahırlarının, hayvanlarının, ürünlerinin yanışını cehennemi andıran gece boyunca feryatlar ve gözyaşları içinde çaresizce seyrettiler.

Yangında 40 ev ve 12 ahır tamamen içindekilerle birlikte küle döndü. Köyün yakınındaki arazilerdeki yüzlerce arı kovanı telef oldu. Ahırların içinde kalan ve yanan ormanların arasında kalan onlarca keçi, eşek, inek de yaban hayvanları ile birlikte feci şekilde can verdiler. (Sayfa 5’de)

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.