Vatandaşlar Sosyete Yolu’nu kapattı

Bodrum ilçesinde Sosyete Yolu olarak bilinin yolda son 3 ay içinde 8’i ölümlü olmak üzere meydana gelen 20 trafik kazası meydana geldi. Vatandaşlar araçların bu yolda aşırı hız yapmalarını protesto etmek için yolu trafiğe...

Vatandaşlar Sosyete Yolu’nu kapattı

Bodrum ilçesinde Sosyete Yolu olarak bilinin yolda son 3 ay içinde 8’i ölümlü olmak üzere meydana gelen 20 trafik kazası meydana geldi. Vatandaşlar araçların bu yolda aşırı hız yapmalarını protesto etmek için yolu trafiğe kapattılar.

Bodrum ilçesinde bulunan Yalıkavak-Göltürkbükü yolu vatandaşlar tarafından trafiğe kapatıldı.

Son üç ay içerisinde 20’den fazla trafik kazası olan ve 8 kişinin öldüğü Yalıkavak - Göltürkbükü yol kenarında toplanan vatandaşlar araçların çok hızlı gitmesine isyan etti. 4 şeritli yolu kapatan Yalıkavak ve Gündoğan mahalle sakinleri oturma eylemi yaptı. Trafikte kuyruklar oluşurken bazı araç sürücüleri ise korna çalarak eyleme destek verdi. Eylem sırasında bazı otomobillerin arka yoldan gittiğini gören mahalle sakinleri o yolu da trafiğe kapadı. Çoğunlukla lüks arabaların geçtiği ve ünlülerin, sosyetenin kullandığı yol son 3 ay içerisinde 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Trafiğe kapatılan yolda basın açıklaması yapan vatandaşlar trafik kazalarına neden olan yolda bir an önce yetkililerin tedbir almasını isteyerek, “Karşıdan karşıya geçerken korkuyoruz otomobiller çok hızlı gidiyor. Her gün trafik kazası oluyor. Bu kazaların çoğunda ağır yaralılar ya da ölenler oluyor. Ölüm yoluna döndü burası. Kimse karşıdan karşıya geçemez hale geldi. Yetkililer bir an önce bu yolu düzenlemeye alsın”dedi.

Öte yandan yaklaşık yarım saat süren eylem yolun trafiğe açılmasıyla olaysız bir şekilde son buldu.

Bu haber toplam 68 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.