“Vatandaş yakında su yürüyüşü yapacak”

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, son günlerlerde sıkça yaşanan su kesintilerine tepki gösterirken; “CHP’li yöneticiler Muğla’dan Adalet Yürüyüşü...

“Vatandaş yakında su yürüyüşü yapacak”

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Avukat Gültekin Akça, son günlerlerde sıkça yaşanan su kesintilerine tepki gösterirken; “CHP’li yöneticiler Muğla’dan Adalet Yürüyüşü yapmaya giderken Muğla’daki vatandaşlarımız da yakında sokaklarda su yürüyüşü yapacaklar.”dedi. Akça, su kesintilerini protesto etmek için ibrikle partililere ve gazetecilere su dağıttı.

AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili ve Menteşe Belediye Meclis Üyesi Gültekin Akça, “CHP’li yöneticiler Muğla’dan Adalet Yürüyüşü yapmaya giderken Muğla’daki vatandaşlarımızda yakında sokaklarda su yürüyüşü yapacaklar” dedi.

Akça, Menteşe İlçe Başkanlığında Menteşe Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi: “Maalesef her yaz olduğu gibi bu yazı da Muğla’da su kesintileri ile karşılamaktayız. Bu durum Muğla için bir gelenek haline geldi.

Türkiye’nin Rize’den sonra en çok yağış alan ilinde bu kadar sık su kesintisi olması bir tesadüf olamaz. Her ne kadar MUSKİ göndermiş olduğu mesajlarda şebekeden kaynaklı arızaları kesintinin sebebi olarak göstermekte ise de arızaların sıklığı ve uzun sürmesi kesintinin sebebinin arıza olmayıp sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızın da dile getirdiği gibi su kaynaklarının yetersizliği olduğu noktasında bir kanaat oluşturmaktadır”

Büyükşehir Belediyesinin gelecek planlaması yapamadığını iddia eden Akça; “Esasen, bundan yıllar önce Muğla’nın su sorununu çözmek için önerilen projeleri elleriyle geri itenler bugün Muğla’yı susuz bırakanlardır.

Açıkçası daha önce de dile getirdiğimiz gibi belediyelerin her konuda plan ve programlarını uzun vadeli olarak yapması ve şehrin gelecek yıllardaki nüfus yapısı ve sayısını da dikkate alarak yatırımlarını bu doğrultuda yapması gerekirdi.

Ancak, geçmişte Muğla Belediyesi ve bugün de Muğla Büyükşehir Belediyesi bu planlama ve yatırımları yapmamıştır. Belediyelerin en öncelikli işi vatandaşa sağlıklı suyu ulaştırmaktır ve bu konuda da A, B, C planları olmalıdır. CHP’li yöneticiler Muğla’dan Adalet Yürüyüşü yapmaya giderlerken Muğla’da yaşayan vatandaşlarımızda da yakında su yürüyüşü yapacaklar.”

Akça, açıklamasının ardından yaşanan su kesintilerini protesto amacıyla basın toplantısına katılan gazetecilere ve partililere ibrikle su dağıttı. (Sayfa 5’de)

Bu haber toplam 81 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.