Vatandaş, Alev Savaşçılarına su taşıdı

Yatağan Kapubağ Mahallesinde önceki gün meydana gelen yangın rüzgârında etkisi ile hızla büyürken, mahallede ormanlık alana yakın mevkideki evleri tehdit altına alınca, Mahalle halkı da yangına müdahale etti. Yangın söndürme...

Vatandaş, Alev Savaşçılarına su taşıdı

Yatağan Kapubağ Mahallesinde önceki gün meydana gelen yangın rüzgârında etkisi ile hızla büyürken, mahallede ormanlık alana yakın mevkideki evleri tehdit altına alınca, Mahalle halkı da yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmalarına destek veren vatandaşlar yorulan yangın işçilerine de içecek suyu taşıdılar.

Kapubağ Mahallesi yakınında henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan orman yangın mahalledeki zeytinliklere sıçradı. Rüzgârında etkisi ile kısa sürede büyüyen yangın, yerleşim alanına yaklaştı ve evleri tehdit altına aldı. Yangına, Yatağan Orman İşletme Müdürlüğüne ait çok sayıda arazöz, Muğla Büyükşehir Belediyesi Yatağan İtfaiye Grup Amirliği ve Yatağan Termik Santrali İtfaiye Ekipleri ve çok sayıda yangın işçisi ile yangına karadan, Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter de havadan müdahale etti. Bir süre sonra kontrol altına alınan yangında 3 dönümlük alan zarar gördü. Bölgede soğutma çalışması yapılırken, yangının çıkış nedenini ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Öte yandan Dalaman ilçesine bağlı Taşbaşı Mahallesinde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın ise büyümeden kontrol altına alındı. Yangında ilk belirlemelere göre 1 hektarlık ormanlık alan zarar gördü.

Dalaman'ın Taşbaşı Mahallesi Geyikpazarı mevkiinde çıkan yangına, Havadan 3 helikopter, 2 uçak, karadan 7 arazöz, 3 su tankeri ve 60 orman işçisi ile müdahale edildi. Yangın kısa sürede kontrol altına alınırken, bölgenin yakınındaki yangın göletlerinden tankerlere devamlı su takviyesi yapıldığı gözlendi. Bölgede yangının kontrol altına alınmasının ardından soğutma çalışmalarına başlandı.

Yangına kısa sürede müdahale ettiklerini belirten Dalaman Çaldere Bölge Şefi Ferdi Karacan; "Haber alır almaz yangına kısa sürede havadan ve karadan müdahale ettik. Yangın bölgesi sarp ve uzak olmasına rağmen yangın hızlı bir şekilde kontrol altına alındı. Ekiplerimiz soğutma çalışmalarına başladı.’’ diye konuştu.

Bu haber toplam 77 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.