Validen öğrencilere nasihat: Çok çalışın

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.Mezuniyet töreninde Vali Çiçek’in yanı sıra Vali Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, MSKÜ...

Validen öğrencilere nasihat: Çok çalışın

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fethiye Ali Sıtkı Mefharet Koçman Meslek Yüksekokulu 2016-2017 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenine katıldı.

Mezuniyet töreninde Vali Çiçek’in yanı sıra Vali Çiçek’in eşi Hülya Çiçek, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Numan Öksüz, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, il müdürleri, ilçe protokolü, öğretim elemanları, öğrenciler ve veliler yer aldı.

Törende yaptığı konuşmada mezun olan öğrencileri tebrik eden Vali Çiçek, “Doğal, tarihi, beşeri güzellikler ve misafirperverlikle dolu ilçemiz Fethiye’de, iki yılınızı en iyi şekilde değerlendirdiniz. Bölümlerinizi başarılı bir şekilde bitirerek önlisans diploması almayı hak ettiniz. Hepinizi tebrik ediyor, bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyorum” dedi.

Mezun olan öğrencilerin bilgi ve becerilerini Türkiye’nin ihtiyacı olan alanlarda kullanacağına inandığını aktaran Vali Çiçek, “Atalarımızın emaneti Türkiye Cumhuriyetimizi bayrağı devralarak biz bugünlere kadar getirdik, sizler bundan sonra yapacağınız görevlerle Türkiye Cumhuriyeti Devletini daha ileriye taşıyacaksınız. Sizin kararlı duruşunuzla kimsenin gücü ülkemizi yıkamaya yetmeyecek. Sizler, bilginizi ve maharetinizi Türkiye’mizin ihtiyacı olan alanlarda kullanacaksınız. Bizler de sizlere yardımcı olacağız. İşverenler, sizin gibi kaliteli eğitim alan kişileri arayacak” diye konuştu.

Yüksekokul bünyesinde geçmişten bugüne bilgi, görgü ve tecrübeleri ile eğitim veren akademisyenlere ve rektöre teşekkür eden Vali Çiçek, “Diplomalarınızın üzerinde Muğla yazdığını hiçbir zaman unutmayın. Muğla’nın adını güzel yerlere taşıyacağınıza inancımız tam. Biz de burada yetiştiğiniz için sizlerle gurur duyacağız” ifadelerini kullandı.

Sözlerine gençlere nasihat vererek devam eden Vali Çiçek, konuşmasını şu şekilde tamamladı:

“Hayat, okuldan mezun olmakla bitmiyor. Siz daha yolun başındasınız. Gidecek çok yolunuz var. Biz sizlerden zirveye çıkmanızı bekliyoruz. Doğumdan ölüme kadar ilmin peşinden gidilmeli. Araştırmayı, okumayı bundan sonrada ilke edinin. Çok çalışmanız gerekiyor. İnşallah, kiminiz lisans, yüksek lisans, doktora yaparak akademisyen, kiminiz de yönetici, siyasetçi olarak başarılı bir şekilde hayatınıza devam edersiniz. Her yerde başarılı olmanız için azimli kararlı ve yılmadan çalışmanız gerekiyor. Sizleri kutluyorum yolumuz açık olsun.”

Vali Çiçek’in konuşmasının ardından Vali Çiçek ve protokol üyeleri tarafından mezun olan öğrencilere diplomaları verildi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.