Vali, vatandaşların sorunlarını dinledi

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler, karayolunda yaşanan trafik kazası sonrasında yol kapatma eylemi yapan Bafalılarla bir araya geldi. Vatandaşın can güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydeden...

Vali, vatandaşların sorunlarını dinledi

Muğla Valisi Amir Çiçek ve beraberindekiler, karayolunda yaşanan trafik kazası sonrasında yol kapatma eylemi yapan Bafalılarla bir araya geldi. Vatandaşın can güvenliğinin sağlanması için ne gerekiyorsa yapılacağını kaydeden Vali Çiçek, Bafalıların taleplerini dinledi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, geçtiğimiz günlerde yol kapatma eylemi yapan Bafalılarla bir araya geldi. Vali Çiçek’e, Milas Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Halit Çalmuk, AK Parti İlçe Başkanı Levent Akyer, Karayolları yetkilileri, MUSKİ yetkilileri ve karayollarında çalışma yapan yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Ziyaretlerine Bafa Mahallesinde başlayan Vali Çiçek, mahallede vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra yaptığı konuşmada; ’’Fırsat buldukça ilçelerimizi, köylerimizi ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinliyorum. Sorunlarını ilgili kurumlarımızla birlikte çözmek için çalışıyoruz. Bu kapsamda köyünüzü ziyaret ettim. Ben ödevimi çalışarak geldim, Bafa’daki sorunları biliyorum, en büyük sorununuz yol, ışıklandırma, üst geçit gibi trafik sorunları… Bunları ilk etapta çözmemiz lazım, Karayollarının mahallenizi iki yakaya ayırmasından dolayı sorunlarınız var. Zaman zaman bu yolda kazalar oluyor, önemli bir yolun üstünde olan köyünüzün sorunlarını, çözülebilirliğini sizinle de paylaşmak için buradayım. Buradaki sorunlar sadece sizin değil, buranın yöneticileri olarak bizim de sorunumuz. Buraya gelmeden önce karayolları bölge müdürümüzle de görüştüm, buradaki çalışmaların bir an önce tamamlanması için çalışmalar hızlandırılacak" dedi.

Yol sorununun çözülmesini istediler

Vatandaşlar, kazalara neden olan yol sorununun bir an önce çözülmesini isterken, Vali Çiçek, yol kapatma eylemini duyduğunda üzüldüğünü de sözlerine ekleyerek şunları kaydetti: "Karayolları yetkilileri de köy içi güvenliği sağlayacak projeler geliştirsinler, tekniği zorlasınlar, vatandaşımız bizim için her şeyden önemlidir, ilk önce onların güvenliğini sağlamalıyız. Yüklenici firmada çalışma esnasında uyarıcı işaretlerini eksiksiz bulundurmalıdır. Aksi halde gerekli cezai yaptırımlar uygulanacaktır. Bu konuların takipçisi olacağım,

Geçtiğimiz günlerde mahallenizde trafik kazaları meydana geldi. Bunların önüne geçmemiz lazım, tedbirlerimizi almalıyız. Yine geçtiğimiz hafta mahalle halkı olarak trafiği kapatmak suretiyle bir eylem yapmışsınız, bu yaklaşımın doğru olmadığını bilmenizi isterim, sorunların çözümü için eylemin şart olduğunu düşünen vatandaşlarımız var, bu tür eylemlerle sorun çözülmez, eylem yaptığınız için de burada değilim, devletimiz her türlü eylemi sonlandıracak güce sahiptir, jandarma göndermek suretiyle de eylemi sonlandırabilirdim ama biz bunu yapmadık, eyleminiz kanunsuz olduğu halde müdahale etmedim, ölümlü kaza neticesinde gelişen gayri ihtiyari bir tepki olarak değerlendiriyorum.

Devlet vatandaşına zulüm etmez, silahını vatandaşına doğrultmaz, doğrultanlar 15 Temmuz da gereken cevabı aldılar, bundan hiçbir vatandaşımın şüphesi olmasın. Devlet vatandaşının sorunlarını çözer. Bende sorunlarınızı çözmek için buradayım, İlk etapta sinyalizasyon sorununu çözeceğiz, yol geçişleri, menfezler için de karayolları tekniği de zorlayarak bir an önce çözümler üretecek bizde takipçisi olacağız. Vatandaşlarımızın güvenliği için kalıcı çözümler üretmeliyiz. Karayolları köy içindeki uygun noktaları inceleyecek, uygun yerde de alt geçit yapılması için bir an önce proje üretecek. Bu yol elektrik, Telekom gibi altyapı ile beraber yapılsın ki yol bir daha bozulmasın."

Güvenlik güçlerini ziyaret etti

Vali Çiçek, vatandaşların sorunlarını dinledikten sonra mahalleden ayrıldı. Karakol önünde karakol komutanı ve askerler tarafından karşılanan Vali Çiçek, nöbetçi askerlerle sohbet etti daha sonra karakol binasında incelemelerde bulundu. Karakoldan ayrıldıktan sonra Jandarma ve Polis noktasında nöbet tutan polis ve askerleri ziyaret ederek yaptıkları kontroller hakkında bilgi aldı. Burada bir konuşma yapan Vali Çiçek; Vatandaş rencide edilmeden işlem yapılmasını, vatandaşa müşfik davranılmasını, suçluların da uygun bir şekilde işlemlerinin yapılmasını özellikle istedi.

Bu haber toplam 75 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.