Vali, şehit aileleri ile buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gaziler ve yakınları için Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Yatağan Sosyal Tesislerinde düzenlenen...

Vali, şehit aileleri ile buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek, eşi Hülya Çiçek ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından şehit aileleri, gaziler ve yakınları için Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Yatağan Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemeğe katıldı.

Düzenlenen yemeğe Vali Çiçek’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halil Çelik, Yatağan Kaymakamı Gökay Özkan, Kavaklıdere Kaymakamı Cevat Çelik, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, daire müdürleri, belediye başkanları, Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetimi, şehit aileleri, gaziler ve yakınları katıldı.

Yemekte yaptığı konuşmada şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının devlet olarak her zaman yanında olduklarını dile getiren Vali Çiçek: “Biz bugün burada bir araya gelip bu yemeği yiyebiliyorsak, yaşıyorsak, milletimiz, vatanımız ve bayrağımız tekse, Cumhuriyetimizin kuruluşu, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı elbette ki şehitlerimiz ve gazilerimizin sayesinde olmuştur.  O nedenledir ki şehitlerimizin ruhunu rahat ettirmek için bu emaneti çok iyi korumamız gerekiyor. Onların fedakârlığının sonucunda bu vatan, millet ve bayrak ilelebet yaşayacaktır. Devletimizin, bayrağımızın, milletimizin dışarıda çok fazla düşmanı olduğunu hepimiz biliyoruz. Ama biz çok çalışarak güçlü Türkiye’yi daha güçlü yaparak düşmana hiç meydan vermeyeceğiz.” dedi.

Anayasa’da yapılan düzenlemelerle şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının kamu hizmetlerinde öncelikle yararlanabildiğine dikkat çeken Vali Çiçek, herhangi bir hizmette aksaklık olmaması için bütün kamu görevlilerinin hassasiyetle çalıştığını ifade etti.

Yatağan ve Kavaklıdere ilçelerinde yaşayan şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını dayanışma yemeğinde bir araya getirmek istediklerini söyleyen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu, daha önce de farklı ilçelerde bu tür sosyal faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirtti.

Şehit aileleri, gaziler ve yakınlarını evlerinde ziyaret ettiklerini ifade eden Akkuzu: Biz biliyoruz ki şehit ailelerimiz bu vatan, millet ve kutsal değerlerimiz için evlatlarını, eşlerini, kardeşlerini şehit verdi, gazilerimiz ise yaralanarak uzuvlarını kaybetti. O nedenle bu emanete sahip çıkmak adına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bundan sonra da hep birlikte olacağız.” dedi.

Şehit aileleri ve gaziler olarak büyük bir aile olduklarını söyleyen Muğla Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Gazi Topçu Binbaşı Sezai Kanlıyar, dernek olarak her zaman şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının yanında olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.