Vali Hanım Çileği yaygınlaşıyor

Muğla Valisi Esengül Civelek,  Yatağan İlçesi Bencik Mahallesinde Tarla günü çilek hasadı ve yeni çilek dikimi etikliğine katılarak,  çilek dikti köylü bayanlarla çilek topladı. Süt sığırcılığı kuşunu bitiren...

Vali Hanım Çileği yaygınlaşıyor

Muğla Valisi Esengül Civelek,  Yatağan İlçesi Bencik Mahallesinde Tarla günü çilek hasadı ve yeni çilek dikimi etikliğine katılarak,  çilek dikti köylü bayanlarla çilek topladı. Süt sığırcılığı kuşunu bitiren 15 bayana belgelerini verdi.  Etkinliği katılan Muğla Valisi Esengül Civelek hem dikim hem de hasat yaptı.

Mustafa Aktaş

Muğla’da ilk defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanan proje ile çiftçilere fide desteği sağlanarak üretimi başlanan Çilek ürünü üreticinin yeni gözdesi oldu.

Muğla Valisi Esengül Civelek’inde gayretleriyle başlayan çilek üretimi çiftçilerin yeni gelir kaynağı olmaya devam ediyor. Çilek üreten çiftçilerde çileğin kilosunu 10 liradan sattıklarını üretimden memnun olduklarını söylediler.

Muğla Valisi Esengül Civelek,  burada köylüler tarafından çiçeklerle karşılandı.  İlçeden 15 kilometre uzaklıktaki Etkinliğe, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek,  İl Jandarma Alay Komutanı Coşkun Sel,  İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl tarım Müdürü Şakir Fırat Erkul, Tarsim Genel Müdürü, Yatağan İlçe tarım Müdürü İsmail Hakkı Yüksel,  Yatağan Ziraat Odası başkanı Süleyman Kuru,   tarla sahibi Mustafa Dere,  diğer ilgililer  ve köylüler katıldı.

Burada, sırasıyla    tarla sahibi Mustafa Dere, , İl tarım Müdürü Şakir Fırat Erkul, Yatağan Kaymakamı Hayrettin Çiçek ve Muğla Valisi Esengül Civelek birer konuşma yaptılar.

Muğla’da ilk defa Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinden karşılanan proje ile çiftçilere fide desteği sağlanarak üretimi başlanan Çilek ürünü üreticinin yeni gözdesi olduğunu belirten Vali Civelek,  Tarım ve Orman İl Müdürlüğü himayesinde Muğla’da birinci etapta  27, ikinci etapta ise 46 dekar alanda Çilek dikimi yapılırken, hasat döneminde elde edilen kaliteli ürünün yüzleri güldürdüğü  belirtti.

Muğla’da tütüncülüğün bitmesinden sonra, Çilek üretimine önem verdiklerini belirten Muğla Valisi Esengül Civelek; “Bu yıl 418 bin hibe çilek fidesini 56 üreticimize dağıttık. Çok kısa bir sürede 73 dekarlık çilek bahçesine sahip olduk. Bu bizim için yeterli değil. Hedefimiz il genelinde çilek üretimini, destekleme, yeni çilek bahçeleri oluşturmak.”dedi.

2019 yılında 250 ton Çilek üretimi hedeflediklerini belirten Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Fırat Erkal; “Çilek üretimini tüm Muğla il geneline yaygınlaştırmak istiyoruz.  Muğla’nın arazi ve iklim yapısının Çilek üretimine uyun.  Sulama sistemleri, toprak analizleri ve tarla seçimlerini gerçekleştirdikten sonra çalışmalara ağırlık veriyoruz. Çilek ürününün çiftçiye iyi bir gelir sağlıyor.   Muğla’da Kavaklıdere, Marmaris, Menteşe, Yatağan, Ula, Seydikemer, Milas ve Datça ilçelerinde 2018 yılında toplamda 417 bin 500 adet çilek fidesi ve diğer girdiler 56 üreticiye verilerek 73 dekar çilek bahçesi tesis edildi. Çilek çalışmalarında İl Müdürlüğümüzün ilgili birimleri ve üreticilerimiz özverili çalışmalarla ‘San Andreas’ ve ‘Albion’ ve ‘Rubygem’ çeşitlerinden oluşan bahçeler kuruldu.”dedi.

Bu haber toplam 174 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.