Vali Civelek, Tıp Bayramı Etkinliğine Katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen...

Vali Civelek, Tıp Bayramı Etkinliğine Katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığınca düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğine katıldı.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Salonunda düzenlenen etkinliğe, Vali Civelek’in yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, MSKÜ Rektör Yardımcısı Bayram Akça, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Yasemin Balcı, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ümit Başar Semiz, kamu kurum ve Kuruluşlarının müdürleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler yer aldı.

Konuşmasına tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayarak başlayan Vali Civelek, “İnsanı yaşatmanın, insanlığa adanmışlığın, kutsal, saygın, onurlu mesleğini icra eden doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını en iyi dileklerimle kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık, esenlik, huzur ve mutluluk dolu bir yaşam diliyorum. Sağlık hakkı en temel insan hakkıdır, yaşam hakkıdır. Dolayısıyla da toplumun sağlıklı bir ortamda yaşamasını sağlamak, sağlıklı yaşam düzeyini yükseltmek bunun içinde gerekli alt yapıyı oluşturmak devletin en önemli görevidir” dedi.

Vali Civelek sözlerine şu şekilde devam etti:

“Etkili bir sağlık hizmeti sunulabilmesi için uygun fiziki mekânlara, araç ve gereçlere tıp alanındaki tüm yeniliklere ihtiyaç duyulmakla birlikte kaliteli, etkin bir sağlık hizmeti sunulmasında en temel unsur insan gücüdür. Dolayısıyla da doktorlarımızdır ve birlikte çalıştıkları sağlık görevlileridir. Son yıllarda ülkemizde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da önemli ilerlemeler, gelişmeler, değişimler ve dönüşümler kaydedilmiştir. Geldiğimiz noktada sağlık hizmetlerinin ulaştığı kalite düzeyini ve sağlık hizmetlerinden duyulan memnuniyeti fevkalade önemsiyoruz. Türkiye, dünya sağlık sistemi içerisinde çok önemli bir konuma sahiptir. Doktorlarımızla gurur duyuyor, doktorlarımıza güveniyoruz. Hipokrat Yeminine sadık kalarak, büyük sorumlulukla, özveriyle, fedakârlıkla mesleklerini icra eden tüm doktorlarımızla birlikte sağlık çalışanlarımıza da ayrı ayrı şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca tıp eğitimi almak üzere Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesini tercih eden sevgili öğrencilerimize teşekkür ediyor, öğrencilerimizi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.”

Program, Vali Civelek’in konuşmasının ardından Hekim Türkülerinden oluşan eserlerin seslendirilmesi ile devam etti. Vali Civelek, programa katkı sağlayan öğretim görevlilerine teşekkür belgesi takdim etti.

Daha sonra, “Hekim Gözüyle Muğla” ve “Öğrenci Gözüyle Muğla” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye girenlere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edilirken, liseler arası “Hekim Olmak” konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye girenlere hediye verildi.

Profesör unvanını alan Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Haşim Olgun’a binişi Vali Civelek tarafından giydirilirken, doçent unvanı alan öğretim üyelerine binişleri protokol üyelerince giydirildi. Program, Tıp Fakültesi öğrencileri tarafından hazırlanan dans gösterisi ile sona erdi.

Bu haber toplam 113 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.