Vali Civelek: Bizler vatan için bir ölür bin doğarız

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın ismi düzenlenen törenle Ortaca Aydınlar Ortaokuluna verildi.Muğla Valisi Esengül Civelek, Mardin’in Derik ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın...

Vali Civelek: Bizler vatan için bir ölür bin doğarız

Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın ismi düzenlenen törenle Ortaca Aydınlar Ortaokuluna verildi.

Muğla Valisi Esengül Civelek, Mardin’in Derik ilçesinde şehit düşen Jandarma Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna’nın isminin verildiği okulda düzenlenen anma programına katıldı.

Programda Vali Civelek’in yanı sıra Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Şehit Mustafa Ayna’nın eşi Nazlı Ayna ve kızı Meleknaz Ayna, şehit yakınları, gaziler, öğretmenler ve öğrenciler yer aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Kuran-ı Kerim okunarak Şehit Mustafa Ayna ve tüm şehitler için dua edildi. Şehit Mustafa Ayna’nın özgeçmişi okundu.

Programda ayrıca öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra öğretmenler tarafından hazırlanan “Şehidime selam” adlı oratoryo gösterisi sunuldu.

Vali Civelek Mustafa Ayna’nın en yüksek mertebe olan Şehadet mertebesine ulaştığını belirterek, “Vatanımız, istiklalimiz, milletimiz, ülkemiz, birlik ve beraberliğimiz için canlarını seve seve feda eden, gönüllerimizde ölümsüzleşen, bu cennet vatanı bizlere emanet eden şanlı tarihimizin sembolleri tüm şehitlerimiz ile birlikte şehidimiz Mustafa Ayna'yı rahmetle, minnetle anıyorum. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun” dedi.

Vali Civelek, konuşmasına şu şekilde davam etti: “Bizler vatan için bir ölür bin doğarız. Tek vatan, tek devlet, tek millet, tek bayrak ilkesi etrafında birleşen aziz milletimizin sarsılmaz iradesiyle hiç bir güç ülkemizi bölemeyecektir. Hiç bir güç birlik ve beraberliğimizi bozamayacaktır. Şehidimiz Mustafa Ayna'nın adının verildiği bu okulumuzda yüreği bayrak sevgisi, vatan sevgisi, millet sevgisi ve ülke sevgisi dolu nice gençlerin yetişeceğine inanıyorum.”

Konuşmaların ardından Vali Civelek ve protokol üyeleri tarafından Şehit Mustafa Ayna köşesinin açılışı yapıldı.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.