Vali Civelek, Bingöl ve Ağrılı Çocuklarla Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Esengül Civelek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bingöl ve...

Vali Civelek, Bingöl ve Ağrılı Çocuklarla Bir Araya Geldi

Muğla Valisi Esengül Civelek, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde, İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bingöl ve Ağrı’dan gelen 141 öğrenci ve 10 öğretmeni Muğla’da misafir etti.

Vali Civelek’e Vali Yardımcıları Fethi Özdemir ve Mehmet Fikret Çavuş, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin eşlik etti.

İller arasında kültürel ve ortak değerlerin paylaşılması, kardeşlik ve huzura katkı sağlaması, gençlerin terör örgütlerinin istismarından ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması amacıyla gerçekleştirilen proje doğrultusunda ilimize gelen öğrenciler dün Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde tarihi, kültürel, turistik ve manevi yerleri gezdi.

Dalyan kanalında tekne turu yapan çocuklar, kaya mezarlarını, İztuzu plajındaki Deniz Kaplumbağaları Araştırma ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavisi yapılan caretta caretta deniz kaplumbağalarını görme fırsatı buldu.

Bugün de Ortaca’dan Menteşe’ye gelen öğrenciler ilk olarak Kurşunlu Meydanı’ndaki Mehteran gösterisini izledi.

Çocukları Kurşunlu Meydanı’nda karşılayan Vali Civelek, yaptığı konuşmada projenin amacının var olan arkadaşlık, kardeşlik, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek olduğunu söyledi.

Çocukları Muğla’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Civelek,

“Yeryüzü cennet olarak bilinen Muğla’nın eşsiz doğa güzelliklerini, tarihi ve kültürel varlıklarını sizlerin gezip, görmeniz için güzel bir program hazırladık” diye konuştu.

Vali Civelek, yakından ilgilendiği öğrencilere günün anısına hediye takdim etti.

Öğrenciler Muğla’nın tarihi, kültürel ve manevi yerlerden tarihi Arasta Çarşısı, Saatli Kule, Konakaltı Kültür Merkezi ve Muğla Müzesini gezdiler.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterisine katılan öğrenciler keyifli zaman geçirdi.

Biz Anadoluyuz Projesi kapsamında Muğla’yı Muş, Ağrı ve Bingöl’den bugüne kadar farklı dönemlerde gelen öğrenci ve öğretmenlerden oluşan 800 kişi ziyaret etti.

Bu haber toplam 48 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.