Vali Civelek, Apiterapi Sempozyumuna katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumuna katıldı.Muğla Valiliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin destekleriyle organize edilen sempozyumda Vali Civelek’in...

Vali Civelek, Apiterapi Sempozyumuna katıldı

Muğla Valisi Esengül Civelek, Marmaris'te düzenlenen Uluslararası Apiterapi ve Arı Ürünleri Sempozyumuna katıldı.

Muğla Valiliği ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin destekleriyle organize edilen sempozyumda Vali Civelek’in yanı sıra, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı İsmet Kamil Öner, daire müdürleri, sivil toplum temsilcileri, siyasi parti başkanları, Dünya Arıcılık Birliği Apiterapi Komisyonu Başkanı Dr. Christina Mataescu, Ukrayna Arı Yetiştiricileri Merkez Birlik Başkanı Tetyana Vasylivska, Türkiye Arıterapi Birliği Üyesi Trakya Üniversitesi Öğretim Üyeliği'nden emekli Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, Ukrayna, Rusya, Litvanya ve Türkiye'nin çeşitli şehirlerinden arı terapi uzmanlarından oluşan 40 kişi yer aldı.

Sempozyumda konuşma yapan Vali Civelek, şunları söyledi: “Apiterapi ve arı ürünleri sempozyumunu, arıcılık faaliyetlerinin çok yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği, ülkemiz arıcılığında bal üretiminde Ordu ilinden sonra ikinci sırada yer alan yine ülkemiz çam balı üretiminin yüzde 75 ile 80’ini karşılayan arı ürünleri ve çeşitliliğinde yüksek potansiyele sahip Muğla'da düzenlenmesini çok anlamlı buluyorum. Arı ürünleri kullanımı geçmişten günümüze bir öğretidir, bir bilgidir ve bir kültürdür. Özellikle bal, sağlığımız için yararlıdır ve geleneksel olarak doğal tedavi amaçlı veya tedaviye yardımcı olarak kullanılır. Günümüzde doğal yaşam, doğal beslenme ve doğal tedavi yöntemlerinin bir tercih olarak giderek artması aynı şekilde arı ürünleri ile hastalıkların tedavi edilmesi apiterapiye de ilgiyi arttırmaktadır. Ülkemizde Sağlık Bakanlığımız tarafından alternatif ve tamamlayıcı tıbbi uygulamaların olması, apiterapiye yer verilmesi memnuniyet verici olmuştur. Apiterapinin ülkemizde geliştirilmesi için her türlü fırsat ve imkana sahip olduğumuzu düşünüyorum.”

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu, sektör temsilcilerini modern arıcılık, gen kaynakların korunması, apiterapi ile ilgili temel konular hakkında bilgilendirdi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.