Vali Çiçek’ten, şehit adı verilen okullara ziyaret

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz’da Marmaris’te şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı Koruması Mehmet Çetin’in isimlerinin verildiği okullarını ziyaret etti.Okul ziyaretinde Marmaris Kaymakamı Celalettin...

Vali Çiçek’ten, şehit adı verilen okullara ziyaret

Muğla Valisi Amir Çiçek, 15 Temmuz’da Marmaris’te şehit olan Polis Memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı Koruması Mehmet Çetin’in isimlerinin verildiği okullarını ziyaret etti.

Okul ziyaretinde Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, daire müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler hazır bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şehit Polis Memuru Nedip Cengiz Eker ve Cumhurbaşkanlığı Koruması Şehit Polis Memuru Mehmet Çetin’in özgeçmişi okundu.

Törende yaptığı konuşmada huzurla başlayan eğitim ve öğretim yılının, huzurla devam ederek bitmesi temennisinde bulunan Vali Çiçek, öncelikle devletin daha sonra vatandaşların huzur ve güzelliği sağlama görevi olduğunu belirtti.

Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Mekanları cennet olsun. Türkiye’de demokrasi günden güne daha iyi uygulanacak. Demokrasiye kimse baş kaldıramayacak. Marmaris’te şehitlerimizi sadece anmayacağız. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizde demokrasiyi korumak için Marmaris’te şehit verdiğimiz polislerimizin adını taşıyan okullarımızda okuyan siz öğrencilerimizi, gelecekte Türkiye’nin mimarı, mühendisi, doktoru, iş adamı, hatta Türkiye’yi yönetecek devlet adamı yetiştireceğiz. O yüzden İmam Hatip Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulumuzu buraya taşıdık. Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin bayrağını gönderde dalgalandırıp, vatanımızı kimseye böldürmeyeceğiz. En önemlisi de her yerde herkes tarafından bilinen, güçlü ekonomisi olan Türkiye olacağız. Bu konuda sizlere ve öğretmen arkadaşlara güveniyoruz.”

Ülkemizde ihanet çeteleri yetiştirenlere fırsat verilmeyeceğini aktaran Vali Çiçek; “15 Temmuz’da Marmaris’te, Ankara’da, 81 ilimizde fırsat vermedik. Tek vücut, tek nefes, tek yürek olduk. Şehitlerimizin kanından rengini alan, ay yıldızlı, istikbalimizi ve istiklalimizin sembolü olan bayrağımızın dalgalanmasını engel olamadılar. Milletimizin birliğini, beraberliğini ve gücünü yok etmek istediler ama buna imkân vermedik. Cumhurbaşkanımızı kaçırmak istediler. Vatandaşlarımızın manevi desteği ve devletimizin gücü sayesinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a da bir şey yapamadılar” diye konuştu.

Vali Çiçek, ayrıca Şehit Ahmet Benler İlkokulu’nu da ziyaret etti.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.