Vali Çiçek, şehit yakınlarıyla iftarda buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Müftülüğünün düzenlediği iftar programında Şehit Yakınları gaziler ve gazi yakınları ile bir araya geldi.Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen iftar programına Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya...

Vali Çiçek, şehit yakınlarıyla iftarda buluştu

Muğla Valisi Amir Çiçek Muğla Müftülüğünün düzenlediği iftar programında Şehit Yakınları gaziler ve gazi yakınları ile bir araya geldi.

Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen iftar programına Vali Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek’in yanı sıra Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumhur Çoban, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mansur Harmandar ve eşi Suzan Harmandar, İl Jandarma Komutanı Albay Yavuz Özfidan ve eşi Dilek Özfidan, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ve eşi Aysun Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Muğla Müftüsü Abdurrahman Koçak ve eşi Saliha Koçak, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ile Şehit yakınları gazi ve gazi yakınları katıldı.

Ramazan ayının paylaşma, hoşgörü, birlik ve beraberlik duygularının en üst seviyede yaşandığını belirten Vali Çiçek, “Allah Ramazan’ın geri kalan günlerini de dolu dolu yaşayarak ve birbirimize dua ederek geçirmeyi nasip etsin” diye konuştu.

Türk milletinin tarihinin her döneminde inancı, vatanı, bağımsızlığı, bayrağı, ezanı gibi mukaddes bildiği değerler adına canı pahasına mücadele vermekten çekinmeyen bir millet olduğunu söyleyen Vali Çiçek, “Bizler Ölürsem Şehit, yaralanırsam gazi olurum düşüncesindeki ecdadımızın izinden gidiyoruz. Adı ve söylemi ne olursa olsun hiç bir terör örgütünün ülkemize yaptığı ihanet cezasız kalmayacaktır. Dünyanın en modern savaş araçları karşısındaki en etkili gücün hala iman dolu yürekler olduğunu aziz milletimiz tüm dünyaya göstermiştir” dedi.

Vali Çiçek, sözlerine şu şekilde devam etti: “Bugün Türkiye terör örgütleriyle olan mücadelesini geçmişe göre çok daha kararlı bir şekilde veriyorsa, bunda 15 Temmuz zaferinin çok büyük etkisi vardır. Biz 15 Temmuz'dan ders alacağız ve bir daha tekerrürüne izin vermeyeceğiz. Bunun yolu milletimizin yediden yetmişe tüm fertleriyle değerlerine, haklarına, özgürlüklerine, geleceğine sahip çıkmasıdır. O gece verdiğimiz 249 şehidimizin hiçbirinin tek bir damla kanı, tek bir nefesi dahi boşa gitmemiştir. Aynı şekilde 2193 gazimizin hiçbirinin fedakârlığı heba olmamıştır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmetle ve minnetle anıyor; hayattaki gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum.”

Devletin Şehit Yakınları, Gazi ve Gazi Yakınlarının her zaman yanında olduğunun altını çizen Vali Çiçek; “ Devletimizin tüm kapıları sizlere her zaman açıktır. Sizler Şehitlerimizin bize emanetlerisiniz, bizim baş tacımızsınız. Sizler için devletimizin sağladığı pek çok imkânın yanında bizler de üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Biz her şeyden önce şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkacağız. Bizler bu amaçla bu anlayışla sizlerle çeşitli vesilelerle beraber olmaya çalışıyoruz. Emaneti en iyi şekilde incitmeden korumamız gerekiyor. Şehit yakınları ve gazilerimizin her türlü meselelerinde Vali olarak yanınızdayım” dedi.

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.