Vali Çiçek: Özümüzde Yörüklük var

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin olağan kongresine katılmak üzere Muğla’ya gelen il genelindeki Yörük Obaları Dernek Başkanları Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti.Ziyarette Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı...

Vali Çiçek: Özümüzde Yörüklük var

Muğla Yörük Obaları Derneği’nin olağan kongresine katılmak üzere Muğla’ya gelen il genelindeki Yörük Obaları Dernek Başkanları Muğla Valisi Amir Çiçek’i ziyaret etti.

Ziyarette Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan, Fethiye Yörük Türkmen Derneği Başkanı Ramazan Kıvrak, Seydikemer Yörük Türkmen Derneği Başkanı İsmail Uzunoğlu, Dalaman Yörük Obası Derneği Başkanı Kadriye Efe, Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Ramazan Siviş yer aldı.

Vali Amir Çiçek yaptığı konuşmada, Yörük kıyafetleri ile ziyarete gelen heyeti makamında ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Türk milletinin özünde Yörüklük olduğunu belirten Vali Çiçek: “Bu değerlerinizi, örfünüzü ve kültürünüzü koruduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Kültürünüze sahip çıkmanız çok güzel. Muğla çok hoşgörülü, barışçıl, güzel, sevgi dolu ve değerlerine sahip çıkan bir ilse ve bu değerlerin korunmasında çaba gösteren bir halkı varsa elbette ki bunda sizin payınız çok büyük. Bu birlikteliğiniz ve beraberliğinizin devam etmesini diliyorum” diye konuştu.

Heyet adına açıklama yapan Akcan ise şunları söyledi:

“Menteşe, Dalaman, Fethiye, Milas ve Seydikemer ilçelerimizde Yörük obaları derneklerimiz var.  Muğla ili olarak il genelinde tek yumruk, tek ses, tek vücuduz. Birlik ve beraberlikten güç doğar mesajını vermeye çalışıyoruz. Yörükler her zaman hoşgörünün sembolü olmuştur. Büyük millet olmak kolay değil. Onun bilincindeyiz.”

Konuşmaların ardından Başkan Akcan, Yörüklerin kullandığı çarık, çorap, çahşır(yün pantolon), kuşak, derme(cepken), mintan-göynek(gömlek), sarı yağlık(başörtüsü, omuz şalı) gibi kıyafetlerinin özelliklerini Vali Çiçek’e anlattı.

Daha sonra heyet Vali Çiçek’e keyfiye(gökkuşağı renklerinin işlendiği örtü), sarı yağlık, deri çarık, yün çorap ve kasket hediye etti.

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.