Vali Çiçek, Karya Yolu’nda yürüyüş yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Pazar günü Hür Düşünce Platformu’nun gerçekleştirdiği “Karya Yolu'nun farkında mısın?” Projesi kapsamında düzenlenen yürüyüş etkinliğine katıldı. Vali Çiçek’e,...

Vali Çiçek, Karya Yolu’nda yürüyüş yaptı

Muğla Valisi Amir Çiçek ve eşi Hülya Çiçek, Pazar günü Hür Düşünce Platformu’nun gerçekleştirdiği “Karya Yolu'nun farkında mısın?” Projesi kapsamında düzenlenen yürüyüş etkinliğine katıldı. Vali Çiçek’e, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, İl Emniyet Müdür Vekili Adnan Karayel ve İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin, Muğla Hür Düşünce Platformu Başkanı Saygı Kaan Çağlayan, platform üyeleri ve Zirve Dağcılık ekibi eşlik etti.

Hür Düşünce Platformu, Akdeniz'den Ege'ye 820 km boyunca uzanan, tarihi kentlere ev sahipliği yapan ve geçtiğimiz senelerde Muğla Ticaret Odası tarafından işaretleme çalışmaları yapılan yola dikkat çekmek için bir araya geldi.

Muğla Zirve Dağcılık ekibinin rehberlik ettiği yürüyüş sabah 9’da Saburhane Meydanı’ndan başladı. Değirmendere Mevki’den yola devam 50 kişilik grup yaklaşık 1,5 saat yürüyüş yaptı.

Eski kilise kalıntılarının olduğu yerde açıklama yapan Muğla Hür Düşünce Platformu Başkanı Saygı Kaan Çağlayan, “Bölgemiz ağırlıklı olarak turizmle geçiniyor. Zor bir dönem geçirdik. Böyle olunca da kendimize sorduk. Elimizdeki değerleri yeteri kadar kullanıyor muyuz, tanıtıyor muyuz, biz ne yapabiliriz? Bunun üzerine Karya Yolu’nu hatırlatma ve insanlarımızın dikkatini buraya çekmeye karar verdik. Bu yol birçok eski tarihi kentlere ev sahipliği yapmış tarihle iç içe bir yol. Acaba Muğla, Marmaris, Fethiye ve daha birçok ilçede bu yolu yürümüş kaç kişi var? Kaç kişi bir pazar sabahını ayırıp kendi bölgesinde böyle bir yürüyüş yaptı? Önce değerlerimize biz sahip çıkmalıyız. Bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla değerli üyelerimizin ve misafirlerimizin katılımı ile bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. 2017 yılında Karya Yolu’nda daha çok yürümeyi ve "Karya Yolu’nun farkında mısın?" Projesini devam ettirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yürüyüşü düzenleyen Hür Düşünce Platformu’na teşekkür eden Vali Çiçek, Muğla’da 12 ay boyunca turizm faaliyetlerinin sürdürülebileceği potansiyelin bulunduğuna dikkat çekti.

Muğla’da deniz, kum ve güneşin dışında Karya Yolu’ndaki yürüyüş gibi özellikle sonbahar ve kış aylarında yapılacak turizm etkinliklerin olduğuna işaret eden Vali Çiçek, “Muğla’da kamu, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarıyla hedefimiz yılın sadece bir döneminde değil yıl boyunca devam ettirebilir turizm faaliyetlerini yaygınlaştırmak ve ilimize her ay turist çekmek. Doğal, kültürel, tarihi ve her türlü sporun yapılabileceği pek çok değere sahibiz. Bizim yapmamız gereken daha çok tanıtım yaparak hedef kitlelerimizi Muğla’ya çekmek. Bugünde bu değerlerimizden biri olan Karya Yolu’nun bir bölümünde yürüyüş yaptık. Sivil toplum kuruluşlarımızın ön ayak olarak değerlerimizin tanıtılması takdire şayan. Başta Muğlalı vatandaşlarımız olmak üzere ilimize gelen bütün misafirlerimizi Muğla’nın değerlerini keşfetmeye zaman ayırmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Moladan sonra yürüyüşe devam eden Vali Çiçek ve beraberindekiler minik izcilerle karşılaştı. Grup liderinden bilgi alan Vali Çiçek, izcilerle sohbet etti.

Şehir merkezine yürüyerek inmeyi tercih eden Vali Çiçek, yolda vatandaşlarla sohbet etti. Daha sonra Vali Çiçek ve beraberindekiler Saburhane Meydanı’ndaki mahalle düğününe katılarak, düğün sahiplerine hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.