Vali Çiçek: İç turizm, dış turizm kadar önemli

Ege illerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Muğla’nın ev sahipliğinde 9’uncusu...

Vali Çiçek: İç turizm, dış turizm kadar önemli

Ege illerinin kültürlerini Türkiye’ye tanıtmak, iller arasındaki birlik ve dayanışmayı sağlamak, bölgenin kültürel, turistik, sosyal ve ekonomik gelişimine katkı sağlamak amacıyla bu yıl Muğla’nın ev sahipliğinde 9’uncusu düzenlenecek olan “Ege İlleri Tanıtım Günleri “ fuarının organizasyonuna ilişkin işlemleri değerlendirmek amacıyla Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında  toplantı yapıldı.

Toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün,kaymakamlar, belediye başkanları, TÜRSAB BYK Başkanlıkları, ticaret odaları temsilcileri, deniz ticaret odaları temsilcileri, Esnaf ve Sanatkârlar Odası temsilcileri ve sektör temsilcileri (BODER, BOYTAV, FETOB, FETAV, GETOB, DOKTOB) katıldı.

Toplantının açılış konuşmasında iç turizmin dış turizm kadar önemli olduğuna dikkat çeken Vali Çiçek, tanıtım günlerinde ev sahibi olarak Muğla'nın başrol oynaması gerektiğini vurguladı.

Her yıl Ankara'da düzenlenen Ege Tanıtım Günleri'ne 8 ilin katılım sağladığını söyleyen Vali Çiçek; "Egenin güzellikleri, folklörü, sanatı, turizm değerleri başkentte tanıtılacak. Tanıtım günlerinde her yıl koordinatör il seçilir. Bu yılda koordinatör il olarak Muğla belirlendi. O nedenle koordinatör il olarak bizim başrolde olmamız gerekiyor. Biz sadece dış pazara odaklanmıyoruz. Bizim için iç pazarda çok önemli. Ramazan Bayramı'nda tatilin 9 gün olması iç turizmi canlandırdı. Aynı şekilde Kurban Bayramı'nın da turizm açısından doping olacağını düşünüyorum. Öncelikle kendi vatandaşlarımıza bölgemizi iyi tanıtmalıyız. İç turizmi ayakta tutarak performansı yükseltmeliyiz" diye konuştu.

Muğla’nın çeşitli yönleriyle ve yöreye özgü etkinliklerle tanıtılacağı Muğla'nın ev sahipliğindeki tanıtım günlerinin 10-14 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenleneceği öğrenildi.

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.