Vali Çiçek, Ekici’den brifing aldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden brifing aldı.  Kurumları yakından tanımak amacıyla brifing almaya devam eden Vali Çiçek, bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü...

Vali Çiçek, Ekici’den brifing aldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nden brifing aldı.  Kurumları yakından tanımak amacıyla brifing almaya devam eden Vali Çiçek, bu kapsamda Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Odaları tek tek gezerek çalışanlara kolaylıklar dileyen Vali Çiçek, daha sonra toplantının yapılacağı salona geçti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Nazif Ekici’den detaylı bilgi alan Vali Çiçek: “Her kurumda olduğu gibi Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde de hem sahada hem birimlerde çalışmaların projeye dayalı, üretimi ve kaliteyi arttırmaya yönelik olması gerektiği kanaatindeyim.” dedi.

Muğla’da tarımsal etkinliklerin üretime, pazarlamaya ve kontrole dayalı olması gerektiğini vurgulayan Vali Çiçek: “Çiftçilerimizin bilinçlendirilmesi, ürünlerimizin marka olması için projeler üzerinde durmalıyız. Muğla’daki potansiyeli dikkate alarak, gerek zirai gerek hayvancılık alanında projeler geliştirmeli ve bu projeler içinde ilgili kurumlardan destek almalıyız. İlimizin tarımsal anlamda daha çok desteklenmesi için verilerimizi ilgili kurumlara sunmalıyız. Çünkü proje desteği yapılan illerde, üretim verileri önem taşır. Projelerin takibine ve elde edilen sonuçların değerlendirilmesine önem vermeliyiz.” ifadelerini kullandı.

Bir tarım ili olarak, hem üretimi arttırıp hem de üretimi yapılan ürünleri işleyecek sanayi tesisleri kurmak için gerekli çalışmaların yapılmasının önemini dile getiren Vali Çiçek: “Önemli olan var olan kaynaklarla en çok verimi elde etmek, kaliteli ve sağlıklı üretim yapmaktır. Çiftçilerimizin alışkanlıklarından sıyrılıp, işlerini kolaylaştıracak teknolojik gelişmelere açık olmalarını sağlayabilmeliyiz. Çiftçilerimizi aydınlatmalı, onlara öngörülerle rehberlik etmeliyiz.” diye konuştu.

Muğla ekonomisinde tarımın da turizm kadar önemli bir dinamik olduğunu söyleyen Vali Çiçek konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz ekonomisine katma değer sağlayan tarımı, ilimizde de en verimli hale getirmek için çalışmalıyız. Muğla iklimi, yılda birden fazla ürün almak için müsait. Bunlar için de AR-GE (araştırma-geliştirme) çok önemli. Muğla’da daha fazla tarım potansiyeli nasıl kullanılır, onu düşünelim. Tarım çalıştayı yapabiliriz. Etkili projeler için hep birlikte ve ilgili kurumlarla koordine olarak çalışabiliriz.”

Çiftçilerin, emeklerinin karşılığını en iyi şekilde almalarını sağlamanın önemli olduğunu belirten Vali Çiçek, bundan sonra hizmeti hep birlikte yapacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 35 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.