Vali Çiçek, Afet Müdahale Planı toplantına katıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda düzenlenen Muğla Afet Müdahale Planı Çalışma Toplantısına katıldı.Toplantıya katılan kamu, kurum ve kuruluşlarının ilgili temsilcilerine hitap eden Vali Çiçek:...

Vali Çiçek, Afet Müdahale Planı toplantına katıldı

Muğla Valisi Amir Çiçek, Valilik Özer Türk Toplantı Salonunda düzenlenen Muğla Afet Müdahale Planı Çalışma Toplantısına katıldı.

Toplantıya katılan kamu, kurum ve kuruluşlarının ilgili temsilcilerine hitap eden Vali Çiçek: “Çok önemli bir toplantıdasınız. Her şey şu anda normal olabilir ama Allah göstermesin deprem, sel, heyelan veya yangın olduğunda durum farklı olacak.  İnsana ve mala gelen çeşitli afetler yaşanabilir. İki türlü düşünce vardır: Birisinde afet olduğu zaman ölümü, yaralanmayı, mal kaybını nasıl en az zararla atlatabilir veya hiç zarar görmeden kurtarabiliriz düşüncesidir.  İkinci durumda ise her şeyi kadere bırakırız. Allah korusun bu durumda hiçbir şey yapamayız. Tedbirimizi alacağız ve tedbirsiz yaşamayacağız. Eğer Muğla’daki 866 bin 665 vatandaşımızın yaşadığı herhangi bir yerde afet olduğunda  vatandaşımızın canı, malı zarara uğruyorsa ve biz onu kurtaramıyorsak bu sorumluluğun altından kalkamayız. Bu sorumluluk önemli bir sorumluluktur. Hepiniz ilgili birimlerin sorumlularısınız bu sorumluluk size ait.” diye konuştu.

Afet Müdahale Planının yapılmasının gerekliliğine dikkat çeken Vali Çiçek: “Bir şey olmaz düşüncesini kafamızdan atmalı, afet olduğunda nasıl bundan daha az zararla kurtuluruz düşüncesiyle planlarımızı yapmalıyız. Zaman zaman duyuyorsunuz bir ilimizde deprem diğerinde sel oluyor bakıyoruz ki iyi bir organizasyon, plan ve müdahale oradaki zararı ortadan kaldırıyor. Hiç kimse afeti yaşadıktan sonra plan yapmanın taraftarı değil. Planlarımızı iyi bir şekilde yapmamız gerekiyor. Afet olduğunda bizim raflarda ki dosyalarımızın değil her an güncel olan planlarımızın, uygulanabilir olması gerekiyor. Bunun içinde öngörülerimizi ve envanterlerimizi ortaya çıkarmalıyız. Afet olduğu anda kim nerede, hangi malzemeyi, ne şekilde kullanabilir bunun planlamasını yapmalıyız. Kurumlar arası koordineyi de iyi kurmalıyız. Kamu kurumlarındaki herkesin yapılacak planlarda ve müdahalelerde bir rolü olacak. Çok önemli olduğunu bilerek kurumlarınızdaki size verilen görevleri zamanında yapmalısınız. Afet olduğu zaman çok iyi bir icraat ve planlamayla riski azaltacağız. Hatta can ve mal kaybı olmadan o afeti geçirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda Afet ve Acil Durum İl Müdürü M. Temel Kışlalı bir sunum yaptı. Daha sonra diğer kurum temsilcileri ile fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu haber toplam 51 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.