Uzun: Öztürk yanlış bilgilendirilmiş

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kendisine yönelik eleştirilerine cevap verirken; Muğla Milletvekili Sayın Öztürk’ün şahsımı kastederek ‘Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun,...

Uzun: Öztürk yanlış bilgilendirilmiş

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kendisine yönelik eleştirilerine cevap verirken; Muğla Milletvekili Sayın Öztürk’ün şahsımı kastederek ‘Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, CHP’liler ile birlikte siyaset yapıyor’ açıklamasında bulunduğunu okudum. Kendisi tarafından yalanlandığına dair bir bilgi alınmayan bu haber için Sayın Öztürk’ün yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum.”dedi.

Selahattin Birgili

Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk’ün kendisine yönelik eleştirisine cevap verirken, “Sayın Nihat Öztürk yanlış bilgilendirilmiş” dedi.

Uzun; “Biz halkımızın bilgilenmesine olanak sağlamak için, en temel hukuk kurallarını içinde toplayan anayasanın değiştirilmek istenen maddeleri ile nasıl bir durum yaratılmakta olduğunu bir hukuk kurumu olarak halkımıza anlatmak zorundayız”diye konuştu.

Uzun, “Muğla Milletvekili Sayın Öztürk’ün şahsımı kastederek “Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, CHP’liler ile birlikte siyaset yapıyor açıklamasında bulunduğunu okudum” Kendisi tarafından yalanlandığına dair bir bilgi alınmayan bu haber için Sayın Öztürk’ün yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum” dedi.

Uzun, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Dün, bir gazetede, Muğla Milletvekili Sayın Öztürk’ün şahsımı kastederek Muğla Barosu Başkanı Cumhur Uzun, CHP’liler ile birlikte siyaset yapıyor açıklamasında bulunduğunu okudum.

Kendisi tarafından yalanlandığına dair bir bilgi alınmayan bu haber için Sayın Öztürk’ün yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. Milas ilçesinde Cumhuriyet Halk Partili arkadaşlarım ile birlikte bir siyasi çalışmada bulunduğum doğru değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Milas ilçesinde birlikte bir araya gelmedim. Sanırım Sayın Öztürk yanlış bir bilgilendirme üzerine bu açıklamayı yapmıştır”

Anayasa bilgilendirme toplantıları

Düzenlenen ve düzenlenecek olan Anayasa bilgilendirme toplantılarını davet nereden gelirse gelsin katılım göstererek halkı bilgilendirme sorumlulukları bulunduğunu vurgulayan Uzun, şunları söyledi: “Bu vesileyle belirtmek isterim ki; Anayasa değişiklikleri ile ilgili bilgilendirme toplantılarına, davet nereden gelirse gelsin gidip bildiklerimizi açıklamak ve anlatmaktayız.

Anayasa değişiklik önerileri, katılımcı demokrasinin gerektirdiği şekilde yapılmayıp, toplumun değişik katmanlarının görüş ve önerileri alınmadan, meslek odaları, sendikalar, üniversiteler hukuk uygulayıcı kurumlara sorulmadan alel acele hazırlandığı için, hazırlanışındaki bu özensizlik nedeniyle toplumun birçok kesimi tarafından bilinememekte ve referandum öncesi halk neye “evet” yada neye “hayır” diyeceğini bilememektedir.

Her gün tarafımıza onlarca “ Bu anayasa hakkında ne düşünüyorsunuz, bir hukuk kurumu olarak nasıl değerlendiriyorsunuz ? ” diye sorular gelmektedir.

Yine taraflı tarafsız yapılan kamuoyu araştırmaları sonucunda en büyük kitleyi kararsızlar oluşturmaktadır. Bu da referanduma sunulan anayasanın toplum tarafından henüz tam olarak anlaşılmadığını açıkça ortaya koyan bir sonuç vermektedir. Biz halkımızın bilgilenmesine olanak sağlamak için, en temel hukuk kurallarını içinde toplayan anayasanın değiştirilmek istenen maddeleri ile nasıl bir durum yaratılmakta olduğunu bir hukuk kurumu olarak halkımıza anlatmak zorundayız.

Halkın doğru bilgi sahibi olması, onun en temel hakkıdır. Bu nedenle hukuki yönleriyle yapılmak istenen anayasa değişikliklerini anlatmaya devam edeceğiz. Doğru bilgilendirilmiş bir halk, daha bilinçli “ Evet ” yada “ Hayır ” diyebilecektir. Bu bilgilendirmeden kaçınılması düşünülemez. Bu durum bir siyaset yapma değil, halkı bilgilendirme ödevinin yerine getirilmesi, hukukun üstünlüğünün korunup güçlendirilmesi ödevinin gereğidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bu haber toplam 39 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.