15 Temmuz Derneği’nin müdahilliği kabul edilmedi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan 15 Temmuz Derneği’nin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden suikast timi davasında müdahil olma talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Müşteki avukatı müdahillik talebini...

15 Temmuz Derneği’nin müdahilliği kabul edilmedi

15 Temmuz darbe girişimi sonrası kurulan 15 Temmuz Derneği’nin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam eden suikast timi davasında müdahil olma talebi mahkeme heyeti tarafından kabul edilmedi. Müşteki avukatı müdahillik talebini kabul ederken, Savcılık makamı dernek tüzüğünün ve kurucularının incelenmesini istedi. Mahkeme heyeti yaptığı değerlendirme sonrası oy birliği ile derneğin müdahillik talebini reddetti.

Davaya müdahil olmak için başvuru yaptıklarını açıklayan 15 Temmuz Derneği Başkanı Tarık Çebik, “15 Temmuz Derneği olarak buradayız. Müdahil olmak için buradayız. Bir anlamda sürece mağdurların yanında ve destek olmak için, ayriyeten buradayız.

Bu örgüt Allah’a değil, FETÖ’ye tapan bir örgüt. Bu cümle zaten bu örgütün her şeyi. Bugün görülen davada da milletin temsilcisi Cumhurbaşkanımızı da öldürmek üzere gelmiş olanların davası. Şu anda 7 tane dava var görülen. Bundan önce Silivri’de idik. Ankara’da Ömer Halisdemir davasına da gitmiş olacağız. Biz Türkiye’de 15 Temmuz hain darbe girişimi ile alakalı nerde ne varsa hepsine müdahil olacağız” dedi.

Bu haber toplam 54 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.