Üstündağ: Muğla satılıyor!

Ormanlar, Koyların, Kıyıların ve Milli Parklar ile Tabiat Parklarının satışına ilişkin Torba Yasa Düzenlemesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, “ AK Parti iktidarı bütçe açığını...

Üstündağ: Muğla satılıyor!

Ormanlar, Koyların, Kıyıların ve Milli Parklar ile Tabiat Parklarının satışına ilişkin Torba Yasa Düzenlemesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, “ AK Parti iktidarı bütçe açığını ve ekonomideki kötü gidişi durdurmak için ülkenin doğal güzelliklerini de satışa çıkarmış durumda. Bu doğrultuda Muğla kıyıları talan edilecek. Muğla satılıyor” dedi.

Ormanların, Koyların, Kıyıların ve Milli Parklar ile Tabiat Parklarının satışına ilişkin Torba Yasa Düzenlemesi ile ilgili olarak bir açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, ak parti iktidarının bu yasa ile özellikle kıyılarda talanın önünü açacağını ileri sürerek, “ AK Parti iktidarı bu yasa ile bütçe açığını ve ekonomideki kötü gidişi durdurmak için ülkenin doğal güzelliklerini da satışa çıkardı.” Dedi.

Üstündağ; “502 sayılı Torba yasada gizledikleri bir madde ile Turizm yatırımı gerçekleştirmek amacıyla yatırımcı ve işletmecilere tahsis edilen, irtifak ve kullanma hakkı verilen Kamu taşınmazlarının tahsis süresi hem 49 yıla çıkarılmış hem de satışının önü açılmıştır.

AK Parti’nin vermiş olduğu önerge ile de bu taşınmazlara kıyı yapıları da dahil edilmiştir. Bu düzenleme ile dünyanın gözbebeği Muğla kıyıları, koyları ve ormanları yandaşlara peşkeş çekmenin önü açılmıştır. Şimdiye kadar kamu yararına aykırı olarak buraları kullanmalarından kaynaklanan işletmeci ve yatırımcılar ödüllendirilmekte ve satış hakkını elde edeceklerdir. Üstelik bu işletmeci ve yatırımcılar yaptıkları yapı ve tesislerin nevi ve miktarı tekrar değerlendirilmeye alınarak kullandıkları inşaat alanı arttırılabilecek ve tahsis amacını aşan yeni tesisler ilave edebileceklerdir. AK Parti’nin yaptığı bu düzenleme ile kamu taşınmazları, kıyılar, koylar, ormanlar, milli parklar ve tabiat parkları tamamen satışa sunularak kamunun elinden alınmış olacaktır. Bu yasa ile Güvercinlik’teki otellerin içinde bulunduğu ormanlar, Akyaka’daki orman kampları, Bodrum’da ihalesi yapılan koylar ve adalar, Muğla’nın her yerinde kiralaması yapılan sahiller, Akbük, Ölüdeniz’deki sahiller, Marina alanları emi çekek yerleri, limanların bulunduğu alanlar kamunun elinden sonsuza kadar alınmış olacaktır.” Diye konuştu.

“Planlı bir talan var”

Muğla’nın iktidar partisi tarafından bir rant olarak göründüğünü iddia eden Üstündağ şunları söyledi: “Orman ve Su işleri Bakanlığının 2018 bütçesinde bu alanların kira ve satışından elde edilecek gelirin de yer aldığı dikkate alındığında AK Parti’nin bu alanların talanını önceden planladığı aşikardır.

Bu yasa ile AK Parti’nin Muğla’yı bir rant alanı olarak gördüğü açığa çıkmıştır. Memlekette satacak yer bulamayan iktidar Muğla’yı gözden çıkarmış durumdadır. Muğla halkı haklarının elinden alınmasına gereken cevabı mutlaka verecektir.”

Bu haber toplam 100 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.