Üreten Muğla Çalıştayı yapılıyor

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından bir süre önce başlatılan ve bütün ilçelerde gerçekleştirilecek olan Üreten Muğla Toplantılarının 8’incisi Marmaris’te gerçekleştirildi. İlçelerdeki toplantılar tamamlandıktan...

Üreten Muğla Çalıştayı yapılıyor

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından bir süre önce başlatılan ve bütün ilçelerde gerçekleştirilecek olan Üreten Muğla Toplantılarının 8’incisi Marmaris’te gerçekleştirildi. İlçelerdeki toplantılar tamamlandıktan sonra Muğla’nın sorunları ve çözüm önerileri il merkezinde yapılacak olan çalıştayın ardından ilgili bakanlıklara iletilecek.

AK Parti Muğla İl Başkanlığı tarafından başlatılan Üretin Muğla toplantıları sürüyor. Muğla Ak Parti İl Başkanlığı Tarım Komisyonu tarafından düzenlenen Üreten Muğla buluşmalarının 8. Marmaris’te arıcılarla gerçekleştirildi.

Toplantı Üreticilerin sorunlarını anlatabilmeleri amacıyla soru cevap şeklinde yapıldı. ilgili bürokratlarla çözüm önerilerini sunmak için toplantıda çalışma yapıldı.

2016 içerisinde 8 buluşma şeklinde düzenlenen Üreten Muğla toplantılarındaki ortaya çıkan sorunların ve çözüm önerilerinin Aralık ayı içerisinde il merkezinde gerçekleştirilecek çalıştayda raporlanıp ilgili bakanlıklara sunulacağı öğrenildi.

Marmaris’teki toplantıda konuşan Ak Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete; “Muğla olarak ciddi bir üretim kapasitemiz mevcut. 8. Gerçekleştirdiğimiz üreten Muğla buluşmalarında seracılık, süt üretimi, narinciye, balık üretimi ve arıcılık ile ilgili toplantılar gerçekleştirdik Projedeki amacımız kaliteli ürünler üretmek ve pazarlanması konusundaki sorunları gidermek. Bu konuda siyasi hiç bir ayırım yapmadan çalışıyoruz ve Muğla da ilk defa böyle bir uygulama yapılıyor Bu konuda tüm bürokratik sorunları çözmek için buradayız Herhangi bir siyasi hesaplaşma ve kaygı içersinde değiliz.

Turizm konusunda Başbakanımız ve turizm Bakanımız ile birebir görüşüp çalışmaları kendilerine sunduk . Geçen hafta tarım Bakanımız ile görüştük ve Başbakanımızın çiftçilerimize müjdelediği mazotun yüzde 50 si bizden projesi kapsamından arıcılarımızın da yararlanması gerektiği konusunda bilgilendirme yaptık ve kabul gördü.

Bal ormanları projemizi Orman Bakanımıza sunduk. Bal konusunda markalaşmamız gerekiyor. Tüm yerel otellerde bak evi projesinde stant kurulması gerektiğini biliyoruz ve bu konuda çalışma yapıyoruz .

Bu bilinçle hareket ediyoruz. Kendi işletmelerimde bu konuya azami gayret gösteriyorum . Osmaniye’den aldığımız balı tüketiyoruz. İşletmecilerimizden duyarlılık bekliyorum. Bu yıl içersinde son olarak burada gerçekleştirdiğimiz toplantımız sonrası artık çözüm üretme zamanı diyoruz.Aralık ayı içersinde düzenleyeceğimiz çalıştay sonrası çözüm önerilerimizi raporlayıp Ankara’ya ilgili bakanlıklarımıza iletecek ve takipçisi olacağız.”dedi.

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.