Ünal Türkeş’i kaybettik

Devrim Gazetesi sahibi ve Muğla’nın toplum ve tarih hafızası Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi. Türkeş’in naaşı bugün öğle namazının ardından Kurşunlu Camiinde kılınacak...

Ünal Türkeş’i kaybettik

Devrim Gazetesi sahibi ve Muğla’nın toplum ve tarih hafızası Gazeteci-Yazar Ünal Türkeş tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitirdi. Türkeş’in naaşı bugün öğle namazının ardından Kurşunlu Camiinde kılınacak cenaze namazından sonra Şehir Yeni Mezarlığında toprağa verilecek.

Muğla Devrim Gazetesi sahibi araştırmacı-yazar ve siyaset adamı Ünal Türkeş tedavi için bulunduğu özel bir hastanede yaşamını yitirdi.

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi ve aynı Üniversitenin Basın Yayın Yüksekokulundan mezun olan 77 yaşındaki Ünal Türkeş, Muğla’daki birçok sivil toplum kuruluşlarında görev aldı. Muğla Gazeteciler Cemiyeti’nin de uzun süre Başkanlığını üstlenen Ünal Türkeş, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu Başkanlığı, İl Genel Meclis üyeliği, CHP İlçe Başkanlığı görevlerini de yürüttü. Türkeş yine uzun yıllardır Türk Hava Kurumu Başkanlığını yürütüyordu.

Muğla’nın toplum ve tarih hafızası olarak da bilinen Ünal Türkeş’in araştırma ve incelemeleri arasında Monoğrafya Yerkesik, Kurtuluş Savaşında Muğla, Datça’da Kuvva-i Milliye, Muğlalı Şair ve Yazarlar Antolojisi eserleri yer alırken, birçok yayınevi de hazırlanan eserlerin yayına hazırlanmasında Ünal Türkeş’in derlemelerinden ve bilgisinden yararlandı.

Bu haber toplam 158 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.