UMKE’den 1 metre karda tatbikat

Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin 1 metre karda gerçekleştirdiği 3 günlük kamp ve kurtarma tatbikatı tam not aldı.Ulusal Medikal Kurtarma Muğla ekibi, Kavaklıdere ilçesine bağlı Göktepe Dağı’nda 1 metreye yaklaşan...

UMKE’den 1 metre karda tatbikat

Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri’nin 1 metre karda gerçekleştirdiği 3 günlük kamp ve kurtarma tatbikatı tam not aldı.

Ulusal Medikal Kurtarma Muğla ekibi, Kavaklıdere ilçesine bağlı Göktepe Dağı’nda 1 metreye yaklaşan karda 3 günlük eğitim kampı düzenledi.

Muğla Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) 2015 yılı faaliyet planında yer alan "UMKE Kış Kampı ve Eğitimi" 25-27 Şubat 2015 tarihleri arasında Muğla’dan 45 ve kardeş UMKE ili Elazığ’dan 5 kişi olmak üzere toplam 50 kişinin katılımıyla Kavaklıdere ilçesi Gökçukur Yaylası’nda gerçekleştirildi. Eğitim kampının ikinci gününde karlı arazide çobanlık yapan bir anne ve karda kayarak düşen kızının kurtarılması tatbikatı gerçekleştirildi. 112 ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından UMKE’den yardım istendi. UMKE ekiplerinin yaya olarak karda yaptıkları yürüyüş sonrası yaralıyı ilk müdahalenin ardından sedye ile araca taşıdı.

Muğla Sağlık müdürlüğü Afet Birim Sorumlusu Hakan Babayiğit, “UMKE Ekiplerimizin her türlü zor ve olumsuz doğa şartlarında görev yapabilecek düzeye ulaşmalarını sağlamak amacıyla, düzenlenen 3 günlük kamp süresince personelimize Kış şartlarında kampçılık/kamp malzemelerinin kullanımı, ekip çalışması, doğada hayatı idame ettirme, olumsuz hava koşullarına personelin adaptasyon ve motivasyonunun yükseltilmesi, dağcılık ve ip bağlama teknikleri, trekking (Uzun Doğa Yürüyüşleri), oryantiring (Doğada Yön Bulma) ve Hipotermi (vücut ısının düşmesi) vakasına tıbbi müdahale eğitimleri veriliyor. Muğla Sağlık Müdürlüğü olarak 8 UMKE aracı ve 86 personelimizle her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Elazığ UMKE sorumlusu Hüseyin Kılıçkan ise kardeş UMKE ili Muğla’ya ikinci defa geldiklerini belirterek, “Elazığ’da kar var. Muğla bize sürpriz yaptı ve 1 metrelik karda eğitim yapmak için geldik. Muğla’da kar beklemiyorduk. Önünüzdeki günlerde kardeş UMKE ilimiz Muğla ekibini Elazığ’da yapılacak bir tatbikatta ağırlamak istiyoruz” dedi.

Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin ise, “Afetin ne zaman, hangi koşullarda oluşacağı ve meydana geldiği bölgede ne şekilde tahribat bırakacağı bilinmediği için her an göreve hazır şekilde bekleyen UMKE Ekiplerimiz gerçekleştirilecek bu tür eğitim kamp ve tatbikatlarla afet durumuna kendini yetiştirmeye ve hazırlamaya devam edecektir. Muğla İl Sağlık Müdürlüğü olarak hedefimiz; UMKE Personelimizi her türlü afet durumuna hazırlamak amacıyla eğitimlerini (Dağ-Kar-Çığ, KBRN, Su Üstü Kurtarma Timleri) arttırarak, özel donanımlarla profesyonel bir şekilde ilimizde ve ulusal/uluslar arası düzeyde meydana gelebilecek afet ve olağan dışı durumlarda hızlı ve etkin acil sağlık hizmetini sunmaktır” dedi.

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.