Uçmaya engel yok

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 18. Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali etkinlikleri kapsamında belediye engelsiz masası yetkililerince dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan 1965 rakımlı Babadağ'ın...

Uçmaya engel yok

Fethiye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 18. Fethiye Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali etkinlikleri kapsamında belediye engelsiz masası yetkililerince dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezi olan 1965 rakımlı Babadağ'ın 1.800 metre pistinden tecrübeli pilotlar eşliğinde engelli vatandaşlar için ücretsiz uçuşlar gerçekleştirildi.

Fethiye Belediyesi’nin ilgili STK’lar ile yaptığı görüşmeler sonrasında Babadağ’dan paraşütle atlamak isteyen engelli vatandaşlar, Babadağ’a özel araçlarla götürüldü. Gerekli güvenlik ve sağlık tedbirlerinin alınmasıyla birlikte Babadağ 1.800 m pistinden engelli vatandaşlar sırayla uçmaya başladı.

“Sosyal proje için teşekkürler”

Yaşadığı kaza sonrası vücudunda yüzde 98 yanık bulunan engelli Mustafa Oturur, Babadağ’a ilk defa çıktığını belirterek, “Benim yükseklik korkum var. Çıkarken çok tedirgindim. Zaten başımdan çok büyük bir kaza geçmişti. Pilot arkadaşım sayesinde o korkuyu yendim. Çok eğlenceli bir uçuştu. Böyle bir sosyal proje için ve nazik davranışlarından dolayı Fethiye Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

“Uçmalarına engel yok”

Fethiye Belediyesi Engelsiz Masası yetkilisi Kader Bozbaş, bu yıl ki hava oyunlarında farkındalık yaratacak bir projeyi gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Engelli vatandaşlarımıza ulaşarak projemizi anlattık. Katılım yapmak isteyen 10 kişiyle birlikte Babadağ 1.800 m pistine çıktık. Burada gerekli önlemleri alınmasıyla birlikte arkadaşlarımız teker teker eşsiz Ölüdeniz manzarası eşliğinde paraşütle uçtular. Engellilerimizin uçmasında hiçbir engel yok! Arkadaşlarımızın mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. İnşallah seneye de bu sosyal projemizi gerçekleştireceğiz. Katılımcılarımıza ve pilotlarımıza tek tek teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 73 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.