Türkiye’nin Börülce Kralı Muğla

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri geçici sonuçları çerçevesinde verilen bilgiye göre; ülkemizde 2015 yılında üretilen taze börülcenin yüzde 34,4’ü Muğla’da...

Türkiye’nin Börülce Kralı Muğla

TÜİK Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ tarafından 2015 yılı Bitkisel Üretim İstatistikleri geçici sonuçları çerçevesinde verilen bilgiye göre; ülkemizde 2015 yılında üretilen taze börülcenin yüzde 34,4’ü Muğla’da üretiliyor.

Türkiye'de üretilen 18 bin 43 ton taze börülcenin 6 bin 203 ton ile Muğla, 5 bin 283 tonla (%29,3) İzmir ve bin 823 tonla (%10,1) Aydın geliyor.

Ülkemizde üretilen 78 bin 440 ton taze barbunyanın en çok üretildiği yer 15 bin 143 ton ile (%19,3) Samsun olurken Samsun’u 14 bin 6 ton ile (%17,9) Muğla izliyor. İzmir ise bin 663 ton ile (%11) en çok taze barbunya üretilen üçüncü il olmuştur.

Ülkemizde üretilen 445 bin 750 ton narın %24,1’i ise ilk sırayı (107 bin 237 ton) Antalya, 65 bin 748 tonla (%14,7)da Muğla ikinci sırada yer alıyor. Muğla’nın Türkiye genelinde üretiminde önemli paya sahip olduğu ürünler ve üretim değerlerinden bazıları ise 30 bin 949 ton üretim değeri ve %9,9’luk payla sakız kabak üretiminde 3. sırada, 595 bin 219 ton üretim değeri ve %7,3’lük payla sofralık domates üretiminde 3. sırada, 5 bin 726 ton üretim değeri ve %7,2’lik payla badem üretiminde 3. sırada yer alıyor.

Bu haber toplam 52 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.