Türkiye’nin 69. Rekoru Milas’tan

Milas ilçesinde düzenlenen 1. Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında Milas, Guinness Rekorlar Kitabına ‘Topaç Çevirme’ alanında girmeyi başardı.5 bin 586 öğrenci aynı anda Topaç çevirdi. Guinness...

Türkiye’nin 69. Rekoru Milas’tan

Milas ilçesinde düzenlenen 1. Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği kapsamında Milas, Guinness Rekorlar Kitabına ‘Topaç Çevirme’ alanında girmeyi başardı.5 bin 586 öğrenci aynı anda Topaç çevirdi. Guinness yetkilileri Türkiye’nin 69. Guinness Rekorunu ilan ettiler ve tescillediler.

Ülke olarak 69. rekor denemesi Milas Atapark’ta yapıldı. 5 bin 586 öğrenci verilen işaretle birlikte aynı anda topaç çevirmesiyle Guinness Rekorlar Kitabına girerken, kuruluşunun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural’ın sonucu ilan etmesi coşkuyla kutlandı.

12-18 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan 1. Uluslararası Balık Festivali ve Çocuk Oyunları Şenliği 5. güne, ‘Kortej Yürüyüşü’ ile başladı. Sakarya Okulu önünde başlayan ve kent merkezinde devam eden yürüyüş Atapark’ta sonlandı.

Festivalin açılışından sonra burada Guinnes Rekoruna imza atıldı. 5 bin 586 öğrencinin aynı anda Atapark’ta ‘Topaç Çevirme’ denemesi, başarıyla sonuçlandı. Kuruluşun Türkiye Temsilcisi Prof. Dr. Orhan Kural tarafından denemenin başarılı olduğu ve Türkiye olarak 69. rekorun, ‘Topaç Çevirme’ denemesi olarak tescillendiği ilan edildi. Kararın açıklanmasıyla birlikte Atapark şölen yerine dönüştü. Davul, zurna, konfeti, alkış ve çekilen halaylarla kutlanan karar, tüm protokol ve görevliler tarafından imza altına alındı.

Törende dikkat çeken bir başka nokta ise, öğrencilerden sonra protokol üyeleri de topaç çevirerek renkli görüntülerin oluşmasına sahne oldular. Tüm protokol üyeleri arasında en iyi topaç çeviren ise Milas Cumhuriyet Başsavcısı Bilal Gümüş olurken, törenin son bölümünde tüm katılımcılara birer teşekkür belgesi verildi.

Program, Sınır Tanımayan Şefler Derneği (AREGALA) tarafından sunulan yemek gösterisi ve stantların gezilmesiyle son buldu. (İHA)

Bu haber toplam 76 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.