Türkeş, görevi devretti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, dev çınar Ünal Türkeş veda etti. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği 12. Olağan Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Genel Kurula CHP 22. ve 23. Dönem Muğla...

Türkeş, görevi devretti

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı, dev çınar Ünal Türkeş veda etti. Muğla Gazeteciler Cemiyeti Derneği 12. Olağan Genel Kurulu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde gerçekleşti. Genel Kurula CHP 22. ve 23. Dönem Muğla Milletvekili Prof. Dr. Gürol Ergin,  Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Başkan Yardımcıları, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve gazeteciler katıldı.

Genel Kurul Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ün açış konuşmaları ile başladı. Başkan Gümüş konuşmasında, “Gazetecilik zor bir zanaat. Hele ülkemizde bu işi yapmak daha da zorlaştı. Düşündükleri ve düşündüklerini yazdıkları için hapislerde yatan basın mensupları, gazetelerini çıkarmak için abonelik, traj ve resmi ilanlardan alınan paylar, sigortalı basın mensubu sayısı gibi türlü şartlara göğüs geren gazeteler, gazeteciler yani sizler, yine de bu önemli misyonu yerine getirmeye çalışıyorsunuz. Sizlerin mesai mevzuu gözetmeden, gece gündüz her şartta görev peşinde koşmanız, halkı bilinçlendirmek adına verdiğiniz mücadele her türlü takdirin üzerindedir. Kent sınırlarının dışına çıkmış Muğla basının gücünü ise bilmeyen yok. Tabi bunun en büyük mimarı 23 yıl Muğla Gazeteciler Cemiyetine Başkanlık yapmış, sayısız gazeteci yetiştirmiş, gazeteci, Muğla tarihçisi, yazar ve aynı zamanda benimde kendisinden çok şeyler öğrendiğim iyi bir siyasetçi olan çok değerli büyüğümüz Ünal Amca.  Ünal Amca yıllarca Muğla basınını gerek ilimizde, gerekse ülkemizde en iyi şekilde temsil etti.

Bugün kendi isteği ile görevinden ayrılarak yerini genç nesillere bırakıyor. Bir anlamda bayrağı devrediyor. Ama bu demek değil ki kendisinden vazgeçeceğiz. Ben yeni Başkanın ve Yönetimin Ünal Amcanın bilgi ve birikimlerinden faydalanacağına, kendisine yakışır bir şekilde Onursal Başkanlık teklif edileceğine inanıyorum.  Tabi bu yeni yönetimin vereceği bir karar ama benimde gönlümden geçen açıkçası bu. Değerli basın mensupları, bugüne kadar sizlerin yanında olmaya gayret etmeye çalıştım. Bundan sonrada sizlerin yanında olmaya devam edeceğim. Bu anlamda yeni seçilecek olan Başkana ve Yönetim Kuruluna hayırlı olsun diyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, “Ünal Abi çok değerli bir büyüğümüz. Kendisi yıllarca Muğla için ve Muğla basını için büyük uğraşlar verdi. Bizde Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezinde herkesin onun bilgi ve birikimlerinden faydalanması için bir yer açıyoruz. Burada Ünal Abinin Muğla için kaleme aldığı kitapları, fotoğrafları kısacası yılların birikimi ve belgeleri yer alacak. Bunun çalışması içerisindeyiz” dedi.

Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ünal Türkeş’e bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Plaketin ardından Muğla Gazeteciler Cemiyetinin 12. Olağan Genel Kurul seçimleri yapıldı. Tek Liste ile gidilen seçimlerde oy çokluğu ile Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığına Süleyman Akbulut seçildi.  Süyelman Akbulut Başkanlığındaki Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu; Ferit Topaloğlu, Kadir Tamer, Kenan Gürbüz, Yüksel Savaş, Erkan İlik ve Fatih Bozoğlu.

 

 

 

Bu haber toplam 57 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.