Turkcell Yüzme Günleri başlıyor

Türkiye’nin en kapsamlı yüzme projesi Turkcell Yüzme Günleri bu yıl aralarında Muğla’nın da bulunduğu  40 ilde düzenleniyor.Turkcell ile Türkiye Yüzme Federasyonu’nun hayata geçirdiği TYF -TURKCELL olimpik yüzücüler...

Turkcell Yüzme Günleri başlıyor

Türkiye’nin en kapsamlı yüzme projesi Turkcell Yüzme Günleri bu yıl aralarında Muğla’nın da bulunduğu  40 ilde düzenleniyor.

Turkcell ile Türkiye Yüzme Federasyonu’nun hayata geçirdiği TYF -TURKCELL olimpik yüzücüler projesinde 100 bin lisanslı sporcuya ulaşma hedefinin kapsamını genişletiyor ve Turkcell Yüzme Günleri’ni bu yıl 40 ilde gerçekleştiriyor. Dünyaca ünlü ABD’li yüzücü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman ve yardımcısı Fernando Canales’in başdanışmanlığında, 40 ilde 8-12 yaş arası yaklaşık 20 bin yıldız sporcu adayı Turkcell Yüzme Günleri’nde kulaç atacak.

Yetenekli gençler keşfedilecek

Turkcell ve Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliğinde Türkiye’nin Michael Phelps’lerini yetiştireceği Türkiye’nin en kapsamlı yüzme projesi 16 Ağustos 2014 itibariyle ilk olarak; Tekirdağ, Edirne ve Isparta’da başlıyor. Yetenekli gençlerin Türk sporuna kazandırılacağı etkinliklerin temelinde, yüzme sporunun tanıtılması olacak. 8-12 yaş aralığındaki gençlerin ve ailelerin katılacağı yüzme günlerinde aynı zamanda yüzmeye olan ilgi arttırılarak, daha fazla lisanslı yüzücü sayısına ulaşmak hedefleniyor. Proje kapsamında Ağustos ve Eylül ayı içerisinde İstanbul, Bursa, Ankara, Adana, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Muğla, Konya, Niğde, Kırıkkale, Eskişehir, Bolu, Sakarya, Kocaeli, Kayseri, Tokat, Sivas, , Isparta, Karaman, Mersin, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Diyarbakır, Van, Rize, Trabzon, Giresun, Samsun ile Kastamonu’nun bulunduğu ve yaklaşık 20 bin sporcunun katılacağı toplam 40 ilde 7’den 70’e yüzme şöleni yaşanacak.

Sevilengül: Yüzmeyi tabana yayıyoruz

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül yaptığı açıklamada, “Yüzme Federasyonu ile yürüttüğümüz projenin ikinci senesinde Turkcell Yüzme Günleri’nde il sayısını 17 ilden 40’a çıkartıyoruz. Amacımız birçok genç sporcumuza ulaşarak onları Türk sporuna kazandırmak. İlk anda 2016 Rio ve asıl hedefimiz 2020 Tokyo’da madalya için yarışacak sporcularımızın yetiştirilmesi için çalışıyoruz. Projemizin bir diğer ayağında Baltimore’da Bob Bowman eşliğinde eğitim gören sporcularımız, bu ay içinde Avrupa Yüzme Şampiyonası’nda bizleri temsil edecek. Çok ayaklı bu projemizin sonunda ülkemizi olimpiyatlarda başarıyla temsil edecek sporcuları ülkemize kazandıracağız” dedi.

Bozdoğan: Projemizde adım adım ilerliyoruz

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, bir seneyi geride bıraktıkları projelerinde önemli aşamalar kaydettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz yıl 4 bin sporcunun katıldığı Turkcell Yüzme Günleri’nde bu yıl, 20 bin sporcuya ulaşılacak. Türkiye gibi potansiyeli çok yüksek olan bir ülkede, bu rakamlar oldukça önemli. Yetenekli yüzücülerin spora kazandırılması adına Turkcell Yüzme Günleri büyük önem taşıyor. Projenin başarıya ulaşarak bu desteğin karşılığını bulmasını için Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk sporunda başarılı sporcuların sayısını arttıracağız” diye konuştu.

Hedef 100 bin lisanslı yüzücü

Türkiye’nin 40 ilinde gerçekleşecek olan etkinliklerde spor okullarının seviyesi gözlemlenirken ulusal veri tabanı için de bilgi toplanacak. Geçtiğimiz yıl 18 bin olan faal lisanslı sporcu sayısı bu yıl itibariyle 32 bine yükselirken, bu rakamın 2016’da 50 bine 2020’de ise 100 bini bulması amaçlanıyor.

Bu haber toplam 89 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.