Türk Ocakları'ndan el işi kursu

Türk Ocakları Muğla Şubesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla iğne oyası kursu başlattı. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği kurslara 20 kadın katılıyor.Türk...

Türk Ocakları'ndan el işi kursu

Türk Ocakları Muğla Şubesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla iğne oyası kursu başlattı. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği kurslara 20 kadın katılıyor.

Türk Ocakları Muğla Şubesi, 2 yıl önce başlattığı meslek edindirme ve geleneksel değerleri yaşatma kurslarına devam ediyor. Bu yılın ilk kursu, iğne oyası alanında başlatıldı. Şube Başkanı Hüseyin Akar, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaşatmak için çalışmalarına devam ettiklerini söyledi, "Değerlerimizi yaşatarak gelecek nesillere aktarmak amacıyla açtığımız iğne oyası kursuna bu yıl ilk etapta 20 kadın katıldı. Halk Eğitim Müdürlüğü'nün de destek verdiği kursların ardından kadınlarımız hem değerlerimizi yaşatacak hem de gelir elde edecek" dedi.

Akar, İŞKUR ve KOSGEB 'in destekleriyle kadın ve gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerini imkan sağlamak amacıyla düzenledikleri Girişimcilik Eğitim Semineri'ne katılan 25 kursiyerin sertifikalarının da önümüzdeki gümlerde ilgili kurumlar tarafından sertifikaları verileceğini söyledi.

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.