Türk Dünyası Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 5. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumuna ev sahipliği yaptı. 4 panel ve 3 oturum olarak gerçekleştirilen toplantıda dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan bilim insanları tarafından...

Türk Dünyası Ekonomi Forumu gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) 5. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumuna ev sahipliği yaptı. 4 panel ve 3 oturum olarak gerçekleştirilen toplantıda dünyanın çeşitli ülkelerinden katılan bilim insanları tarafından Türkçe, Rusça, Fransızca ve Kazakça olarak 21 bildiri sunuldu.

Toplantıya, Muğla Valisi Esengül Civelek, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Kazakistan Yabancı Diller ve Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Akdeniz başta olmak üzere çok sayıda bürokrat, akademisyen katıldı. MSKÜ Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen forumun açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandar, “Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi olarak görev yaptığımız iki dönem boyunca en temel hedeflerimizden biri olarak üniversitemizi bilimsel, akademik ve pedagojik olarak uluslararası hâle getirmek olmuştur. Bu bağlamda, Üniversitemizde çok sayıda bilimsel toplantıya ev sahipliği yaptık. Bunların bir bölümünü biz organize ettik, bir bölümünü ise başka Üniversitelerle ve kuruluşlarla birlikte yaptık. Bizim başka bir hedefimiz de Türk Cumhuriyetleri ve akraba topluluklarla bilimsel ve akademik işbirliğini geliştirmek olmuştur. İşte bu toplantı da onlardan biridir. Kazakistan Yabancı Diller ve Kariyer Üniversitesi ile birlikte Türk Dünyası Ekonomi Forumunun 5. sini yapıyoruz. Bu toplantıda yapılacak bilimsel sonuçlar, eminim ki Türk dünyasının ekonomik geleceğine önemli katkılar sunacak, bu alanla ilgili planlamalar yapanlar yol gösterecektir. Bu düşüncelerle toplantıya ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyor, forumun başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

Forumda ekonomi ağırlıklı olmak üzere fizik, matematik, sosyal bilgiler, eğitim ve iktisadın her alanına iki gün boyunca sunumlar ve tartışmalar yapıldı. Toplantıda ayrıca Türk dünyasındaki ekonomi ve sosyal bilim alanlarıyla ilgili dergilerin sayılarının artırılması ve bunlara uluslararası nitelikler kazandırılması kararlaştırıldı.

Bu haber toplam 85 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.