Turizmin geleceği tartışıldı

Türkiye Otelciler Federasyonu ve AKBANK işbirliğinde düzenlenen “Gelecek Turizmde” konulu toplantı Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleşti.Grand Azur Otel’de düzenlenen toplantıya TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Güney Ege...

Turizmin geleceği tartışıldı

Türkiye Otelciler Federasyonu ve AKBANK işbirliğinde düzenlenen “Gelecek Turizmde” konulu toplantı Muğla’nın Marmaris ilçesinde gerçekleşti.

Grand Azur Otel’de düzenlenen toplantıya TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Güney Ege Otelciler Birliği Başkanı(GETOB)Bülent Bülbüloğlu, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Türkiye Turizm yatırımcıları Derneği (TYD)Başkan Yardımcısı Profesör Doktor İbrahim Birkan,Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, ve sektör temsilcileri katıldı.

Çevre duyarlılığı, Markalaşma, Dijitalleşme gibi trendlerin anlatıldığı toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Turizmde 2014 yılında yaşanan olumsuz olaylara rağmen beklentileri doğrultusunda gerçekleştiğini ifade etti. Ayık, "Türkiye bütün olumsuzluklara rağmen turizmde bir önceki yılın rakamlarına göre yüzde 6 büyüyerek yoluna devam ediyor. Aynı büyümenin gelecekte de devam edip etmeyeceği konusunda kafalarda soru işaretleri var. Ancak bu konuda çok fazla kaygılı değiliz. Akdeniz turizm çanağının, en önemli destinasyonlardan birisi. Bu çanak 150 ile 170 milyon arasında ziyaretçi trafiğine sahip.Akdeniz'de turizmdeki büyümeye refleks olarak cevap verebilecek yegane ülke Türkiye. Çünkü artan kapasiteye ancak Türkiye'nin dinamik yapısı cevap verebiliyor. İspanya ve Yunanistan gibi ülkelerde yatak kapasitesi üretiminde başarı sağlanamadığı için turizmde sıçrama olmuyor. Çevremizdeki bazı olumsuzlukların Türkiye içine sirayet etmemesi durumunda 2015 sezonunda da çok büyük bir sorun yaşayacağımızı tahmin etmiyorum. Bu yılkine benzer büyümenin gelecek sezon da gerçekleşeceğine inanıyorum" şeklinde konuştu.

"Türkiye Ortadoğu’nun çekim merkezi”

TÜROFED Başkanı Ayık, son yıllardaki rakamlara bakıldığında Ortadoğu'dan gelen turist sayısında artış yaşandığını bildirdi. Arapların artık, Avrupa'yı çok fazla tercih etmemeye başladığına dikkat çeken Ayık, Türkiye'nin Ortadoğu'dan turistler için daha cazip bir destinasyon haline geldiğini ifade etti. Ayık, "Bu coğrafyanın bize sunduğu fırsatlar ve alternatifler de var. Ortadoğu'daki hareketlilik böyle bir şey. Geçmişte sahip olduğumuz ciddi bir İsrail potansiyelimiz vardı. O kaybolmuş durumda. O potansiyeli tekrar kazandığımız zaman çok daha iyi olacak" değerlendirmesinde bulundu.

”Suudi turistlerde artış”

Basın mensuplarının "Kaybedilen İsrailli turistleri, Araplar telafi etti mi?" sorusuna Ayık, "Doldurmadı ama önümüzdeki yıllarda ikisinde de artış devam edecek" şeklinde cevapladı. Ayık,sözlerini şöyle tamamladı: "Türkiye'nin böyle önemli bir özelliği var. Bu özelliğini hiçbir zaman kaybetmemeli. Bu özelliğimizi kaybetmediğimiz sürece Ortadoğu için çekim merkezi olacağız. Gelecek dönemde Ortadoğulu turistlerin en fazla tercih ettiği ülkenin Türkiye olmasını bekliyoruz. Örneğin Suudi Arabistan'dan gelen turist sayısında bir önceki yıla göre yüzde 50 oranında artış söz konusu".

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.