Turizmin geleceği için sıra Muğla’da

Ülkemizin sahip olduğu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, turizm alanındaki yerel istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde’nin 2016...

Turizmin geleceği için sıra Muğla’da

Ülkemizin sahip olduğu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, turizm alanındaki yerel istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri üzerinden yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla yürütülen Gelecek Turizmde’nin 2016 dönemi başvuruları için son 4 gün. Başvurular 1 Temmuz tarihine kadar 

www.gelecekturizmde.com

 adresinden alınacak.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğinde hayata geçirilen Gelecek Turizmde’nin 2016 dönemi başvuruları 1 Temmuz tarihinde sona eriyor.

Başvurular içinden seçilecek 3 sürdürülebilir turizm fikrine, fon desteğinin yanı sıra eğitim, planlama, iletişim ve danışmanlık desteği sağlanacak.

Sürdürülebilir turizm modelleri yaratarak yerel kalkınmaya destek olacak yeni projeler için başvurularwww.gelecekturizmde.com adresinden alınacak.

Gelecek Turizmde; T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes işbirliğiyle 9 yıldır, Ülkemizin sahip olduğu turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, turizm alanındaki yerel istihdamı artırmak ve sürdürülebilir turizm projeleri yoluyla yerel kalkınmaya destek olmak amacıyla yürütülüyor. 2007 -2012 yılına kadar Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) ve Turizm Eğitimleri gerçekleştirildi. 2012 yılı itibariyle ise her yıl 3 projeye fon, eğitim, planlama, iletişim ve danışmanlık  veriliyor. Bugünü kadar destek verilen projeler ise şöyle: Misia (Misi Köyü – Bursa), Mardin’de Kadın Liderliğinde Sürdürülebilir Turizm Girişimlerinin Yaratılması (Mardin), Seferihisar’ın Geleneksel Mutfağı (Seferihisar), Safranbolu Hatırası (Safranbolu), Göbeklitepe’de Taş İşçiliği (Şanlıurfa), Malatya’nın Mirası Arslantepe (Arslantepe - Malatya),  Lavanta Kokulu Köy (Keçiborlu – Isparta), Kendi Kelebeğini Keşfet (Saimbeyli – Adana), Nar Kadın ile Edremit’in Yöresel Tatları (Edremit – Balıkesir).

“Gelecek Turizmde” blogu, desteklenen projeleri farklı bakış açılarıyla anlatmak, Türkiye ve dünyadaki sürdürülebilir turizm destinasyonlarını tanıtmak amacıyla hayata geçirildi. Blogda, Saffet Emre Tonguç, Refika Birgül, Billur Saatçi, Önder Koca ve birbirinden değerli birçok yazar geziden öte bir deneyime dönüştürdükleri seyahatlerini anlatıyor.

Bu haber toplam 166 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.