Turizmi önlemler kurtardı

Avrupa ve Rusya da yaşanan ekonomik kriz ile Orta Doğu ülkelerinden yaşanan iç savaş nedeniyle bu yıl Muğla’ya gelen turist sayısının yüzde 5 düşüş yaşandığı açıklandı. Muğla Valisi Amir Çiçek; “Gerekli önlemleri...

Turizmi önlemler kurtardı

Avrupa ve Rusya da yaşanan ekonomik kriz ile Orta Doğu ülkelerinden yaşanan iç savaş nedeniyle bu yıl Muğla’ya gelen turist sayısının yüzde 5 düşüş yaşandığı açıklandı. Muğla Valisi Amir Çiçek; “Gerekli önlemleri almasaydık düşüş yüzde 5’lerde değil, yüzde 25’ler üzerinde olurdu” dedi.

Muğla Valisi Muğla gündemine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. 2014 yılında Muğla’ya 3 milyon 300 bin turist giriş yaptığını kaydeden Vali Çiçek, Eylül ayı itibariyle 2 milyon 800 bin turistin kente giriş yaptığını açıkladı.

Konuyu değerlendiren Muğla Valisi Amir Çiçek bu yıl Muğla’ya gelen İngiliz, Alman, Rus, Hollandalı ve Polonyalı turistlerin çoğunluklu olduğunu belirterek geçen yıla göre İngiliz ve Rus turist sayısında azalma olduğunu, diğer ülkelerden gelen turist sayısında ise artma olduğunu söyledi.

Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen düşüşün çokta kötü olmadığını ifade eden Vali Çiçek;”Önümüzde iki ayımız daha var. Ben inanıyorum ki bu süre içerisinde 3 milyonun üzerine çıkarız” dedi.

Bu yıl güvenlik, sağlık, fiyat, harita ve düzensiz göç açısından turizmi etkileyecek bütün olumsuzlukları en az seviyeye indirdiklerini söyleyen Muğla Valisi Amir Çiçek;”Bizler gerekli önlemleri almasaydık turist sayısının yüzde 5’lerde değil, yüzde 25’ler üzerinde olurdu. Biz bunun hesabını yapıyoruz. Biz krizleri anında çözmeye çalıştık” dedi.

Turizmin artık bir borsa gibi olduğunu dile getiren Vali Çiçek;” Önümüzdeki yıl karanlıktır demem mümkün değil. Turizmcilerde ve birlik başkanları da derlerse onlarda yanılırlar. Çünkü ne olacağı belli değil. Kasım ve Aralık aylarının başında turizm birlikleriyle, devletin fahri konsolonsluklarıyla, turizmin önde gelen isimleriyle bir araya gelerek bu yılki sıkıntılarımızın önümüzdeki 2016 yılına geçmemesi için neler yapmamız gerektiğini Ocak ayına gelmeden önümüze koymamız gerekiyor. Çünkü Muğla ekonomisinin büyük bir yüzdesi turizm” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 61 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.