TURİZMCİLER RUSYA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türk Hava Kuvvetleri’nin önceki gün sınır ihlali yapan Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden sonra turizmciler gözünü Rusya pazarına çevirdi. Marmaris TÜRSAB VE GETOB Başkanı yaptığı açıklamada,...

TURİZMCİLER RUSYA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Türk Hava Kuvvetleri’nin önceki gün sınır ihlali yapan Rusya Hava Kuvvetlerine ait Su-24 tipi savaş uçağını düşürmesinden sonra turizmciler gözünü Rusya pazarına çevirdi. Marmaris TÜRSAB VE GETOB Başkanı yaptığı açıklamada, gelişmeleri yakından takip ettiklerini, sorunun diplomasi doğrultusunda çözülmesinden ümitli olduklarını dile getirdi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı İsmail Özbozdağ, düzenlediği basın toplantısı ile Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi krizi değerlendirdi.Rus pazarının İngiltere’den sonra Muğla’da ikinci büyük destinasyon olduğunu dikkat çeken Özbozdağ, Rusların bölgede en çok tur alıp alışveriş yapan turist grubu olduğunu vurguladı. Yaşanan siyasi krizin turizme ekonomik olarak etkisinin büyük olacağının altını çizen Özbozdağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Rusya ile yapısal ve güncel sorunlarımız da var. Dolayısıyla yeni güncel sorunları turizm kaldıramaz. Zaten 2016 turizm sezonu pek parlak gözükmüyor. Birde bu sorun eklenince motivasyonumuzu bozuldu. Turizm sektörü barış iklimini sever.Umarım bir an önce normal hayata döneriz. Doğal olarak uçağı düşürülen bir ülke insani düşüren o ülkeye seyahat etmek istemez. Rusya’dan ülkemize her yıl 5 milyon civarında turist geliyor. Eğer sektör bu krizden etkilenirse kaybımız 5 milyar dolar civarında olur."

“DEVLETİMİZ GEREKEN TEDBİRİ ALACAKTIR”

Güney Ege Otelciler Birliği(TÜRSAB) Başkanı Bülen Bülbüloğlu ise gelişmeleri yakından takip ettiklerini, Rus pazarını kaybedilmesi halinde önümüzdeki sezonun çok zor geçeciğini kaydetti. Bülbüloğlu, “Soruna sadece Rusya açısından bakmamak lazım.Türk turizmi önemsenmeyecek bir sektör değil. Ekonomik değerleri açısından ülkemize katkıları çok yüksek. Bunu biz ihracat, ithalat, cari açık payı olarak görebiliriz. Turizm,54 sektörü çalıştırıyor bizimleberaber. Bunlarla ilgili turizm bakanlığımız ve siyasetçilerin çok büyük girişimlerde bulanacağına inanıyoruz. Hükümetimiz kuruldu.Başbakan ve Cumhurbaşkanımızın gerekli tedbirleri alacağına inancımız tamdır. Olayın ardından bizi ilk Avrupalı tur operatörleri arayarak endişelerini dile getirdiler. Gelişmeleri takip ediyoruz" dedi.TURİZMCİLER RUSYA KRİZİNİN DİPLOMASİ İLE ÇÖZÜLMESİNDEN ÜMİTLİ TURİZMCİLER RUSYA KRİZİNİ DEĞERLENDİRDİ

Bu haber toplam 67 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.