Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Sınırsızlık Meydanı’nda 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftasının açılışı yapıldı.Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın müzik dinletisi ile başlayan açılışa; Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma...

Turizm Haftası etkinlikleri başladı

Sınırsızlık Meydanı’nda 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftasının açılışı yapıldı.

Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın müzik dinletisi ile başlayan açılışa; Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Necdet Koparan, Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Veli Çelik şunları söyledi: “Otuz sekizincisini kutladığımız Turizm Haftası turizmden geçim sağlayan ilimiz için çok önemlidir. Yılda 3 milyon yabancı turistin ziyaret ettiği ilimiz turizme hizmetini 2 havaalanı, yat limanları, misafirperverliği ile yapmaktadır. Dünyada en çok gezilen ülkeler sıralamasında 6. sıradayız ve amacımız bunu daha üst sıralara çekmek. İlerleyen zamanlardaki etkinliklerde Sivil Toplum Kuruluşları’nın katılımının artmasını bekliyoruz.”

Etkinlik, Yörük Obaları Derneği halk oyunları ekibinin yöresel oyunlarını sergilemesinin ardından keşkek ve lokma ikramı ile son buldu.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.