Tümörden ameliyatsız kurtuldu

Muğla Yücelen Hastanesi’nde ERCP , radyofrekans ve stent yöntemi birlikte kullanılarak 84 yaşındaki Kadir Koçal adlı hasta tümöründen kurtuldu.Muğla Özel Yücelen Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen yöntem hakkında bilgi...

Tümörden ameliyatsız kurtuldu

Muğla Yücelen Hastanesi’nde ERCP , radyofrekans ve stent yöntemi birlikte kullanılarak 84 yaşındaki Kadir Koçal adlı hasta tümöründen kurtuldu.

Muğla Özel Yücelen Hastanesinde ilk kez gerçekleştirilen yöntem hakkında bilgi veren Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Çetin Şengöz; “Hastamız karın ağrısı ve sarılık şikayetiyle hastanemize geldi. Safra yollarında tıkanıklık olduğu düşünülen hastaya ERCP ( Endoskopik Retrograt Kolanjiyo-Pankreatografi  ) önerildi. Bu yöntemin uygulanmasını kabul eden Koçal'da safra yollarını tamamen kapatmış olan bir tümöre rastlandı. Aynı seansta radyofrekans ile tümör buharlaştırma tekniği planlandı. Ağır ve ölümcül riski çok yüksek olan bir ameliyata alternatif olarak hastaya bu yöntem yani radyofrekans ile tümör yakma tekniği önerildi, yöntemi kabul eden hastaya aynı seans içerisinde bu işlem uygulandı, tümör buharlaştırıldı ve metal akıllı stent kalıcı olarak safra yollarına yerleştirildi. Safra yollarında safra akışının normale döndüğü görüldü ” dedi.

Op.Dr.Çetin Şengiz;” Radyofrekans yöntemiyle yani ısıyla indüklenen ultrason dalgalarını tümör üzerine odaklandırarak tümörün yakılmasını sağladık, safra yolları içerisine de kalıcı stent yerleştirdik. Kısacası hastada  toplam 1 saat içerisinde 3 işlem birden gerçekleştirdik. Bu teknikler ameliyata alternatif yöntemlerdir ve normal ameliyata göre sağ kalım oranı yüksektir, cerrahi operasyonun riskli olduğu zaman bu yöntem uygulanıyor. Her hastaya bu yöntem Maalesef uygulanmıyor.  ” açıklamasıyla sözlerini tamamladı.

Ameliyatsız bir şekilde tümöründen kurtulan Kadir Koçal ise tüm sıkıntılarından kurtulduğunu söyleyerek, doktoruna, hemşirelere ve tüm çalışanlara teşekkür ederek hastaneden ayrıldı.

Bu haber toplam 93 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.