TTB Kongresi’nde “Sağlık’ta Şiddet” ele alındı

CHP Muğla Milletvekili Prof Dr Nurettin Demir, Türk Tabipler Birliği’nin Ankara’da gerçekleştirilen 66. Büyük kongresine katıldı. 21 doktor milletvekili bulunan CHP’nin hekim milletvekilleri de kongreye katıldı. Ankara Tabip...

TTB Kongresi’nde “Sağlık’ta Şiddet” ele alındı

CHP Muğla Milletvekili Prof Dr Nurettin Demir, Türk Tabipler Birliği’nin Ankara’da gerçekleştirilen 66. Büyük kongresine katıldı. 21 doktor milletvekili bulunan CHP’nin hekim milletvekilleri de kongreye katıldı. Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeliği ve Türk Tabipler Birliği başkanlığı yapan Füsun Sayek’in kızı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke’de kongreye katılanlar arasında yer aldı.

Ankara Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Abdülkadir Noyan Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongre, şiddet sonucu ölen sağlık çalışanları için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. İlk açılış konuşmasını TTB Genel Başkanı Beyazıt İlhan yaptı. 25. Dönemden umutlarının büyük olduğunu belirten İlhan, “hekimlerin ve sağlık çalışanlarının sorunları için milletvekillerimizle birlikte çalışmak istiyoruz. Özellikle sağlıkta şiddetin sonlandırılması için 25. Dönemden beklentilerimiz var” dedi. CHP adına konuşma yapan Selin Sayek Böke de konuşmasında anne ve babasının üyesi olduğu bir birliğin toplantısında olmaktan çok mutlu olduğunu dile getirdi. TBMM’de CHP olarak hekimler ve sağlık çalışanları için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Böke, “bu dönemde nitelikli sağlık hizmetinin sağlanması, hekimlerin mesleklerini severek yapmaları için mücadele edeceğiz” diye belirtti.

Kongreye katılımcıları ve CHP milletvekilleri açılış konuşmalarının ardından mola verilen kongrede sağlıkta şiddet sonucu ölen meslektaşları için kongre salonunun önünde bir basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz günlerde Samsun’da öldürülen Dr. Kamil Furtun’un da anıldığı eylemde sağlıkta şiddetin son bulması yönünde konuşmalar yapıldı. Kongrenin de ana vurgusu olan sağlıkta şiddet için sık sık “Sağlıkta Şiddete Son” sloganları atıldı.

Bu haber toplam 60 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.