“TSK içinde tarikatlar var”

FETÖ’nün Cumhurbaşkanına suikast timinin duruşmasında ilk ifadesi alınan iki numaralı sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, FETÖ’cü olmadığın ileri sürerken, TSK içinde hala çeşitli tarikatlardan isimlerini bulunduğunu söyledi.15...

“TSK içinde tarikatlar var”

FETÖ’nün Cumhurbaşkanına suikast timinin duruşmasında ilk ifadesi alınan iki numaralı sanık Gökhan Şahin Sönmezateş, FETÖ’cü olmadığın ileri sürerken, TSK içinde hala çeşitli tarikatlardan isimlerini bulunduğunu söyledi.

15 Temmuz Darbe girişimi Cumhurbaşkanına Suikast timinin duruşmasında sanıkların ifadeleri alınmaya başlandı. İlk ifadeyi Suikast timinin lideri ve 2 numaralı sanık Gökhan Şahin Sönmezateş verdi.

Cumhurbaşkanına derdest edilmesi talimatını kimden aldığı sorulan Gökhan Sönmezateş, 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Kuvvetler önünde Şehit Astssubay Başcavuş Ömer Halisdemir tarafından vurularak öldürülen darbeci General Semih Terzi ile ilgili bilgi verdi. Sönmezateş,“Semih Terzi çok yakın çalıştığım bir insandı. 11 Temmuz’da telefon görüşmesi yaptım. İkinci telefon görüşmesini de 13 Temmuz Çarşamba yaptım. Talimatı ondan aldım. Emir bana Genelkurmaydan geldi” Mahkeme başkanı Ankara’daki darbe toplantısına katılıp katılmadığı yönündeki soruya “Katılmadım’ diyerek cevap verdi. O tarihlerde bir yerde olduğunu söyledi.

Kesinlikle FETÖ’cü olmadığını iddia eden Sönmezateş, ‘Etkin pişmanlık yasasını kabul etmedim. Kabul etseydim FETÖ’cü olurdu. Pensilvanya’ya da gitmedim. Hiçbir tarikata da bağlı olmadım. Türk silahlı Kuvvetlerini içerisinde çeşitli tarikatlardan hala devam edenler var” dedi. Mahkeme başkanının ‘Helikopteri kim temin etti’ sorusuna da ‘MAK ve SAT timlerini ben belirlemedim. Gerçekten bilmiyorum. Şehitlerimize ben de çok üzüldüm” dedi.

Bu haber toplam 53 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.