Torunoğulları: İyi niyet elçisi olmayı sürdüreceğim

Türkiye-Hollanda arasında Türk işadamı Turgut Torunoğlulları, yaptığı açıklamada, Hollanda ile Türkiye arasında iyi niyet elçisi olmaya devam edeceğini söyledi.Torunoğulları yaptığı açıklamada,2017 yılının Türkiye...

Torunoğulları: İyi niyet elçisi olmayı sürdüreceğim

Türkiye-Hollanda arasında Türk işadamı Turgut Torunoğlulları, yaptığı açıklamada, Hollanda ile Türkiye arasında iyi niyet elçisi olmaya devam edeceğini söyledi.

Torunoğulları yaptığı açıklamada,2017 yılının Türkiye ve Hollanda ilişkileri açısından çok farklı bir yıl olarak hafızalarda kaldığını belirterek şöyle konuştu:”400 küsur yıllık Türkiye-Hollanda ilişkilerine hep dostluk, karşılıklı anlayış, yardımlaşma ve güzel, olumlu ticari ve siyasi ilişkiler damga vurmuştur.Fakat 11 Mart 2017 tarihinde yaşanan talihsiz olay bu ilişkilerin yönünü bir anda değiştirmeye yöneldiğini gördük. Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya hanımefendinin Rotterdam’a gelişi ve konsolosluğa alınmayarak yurt dışı edilmesi ile başlayan olaylar sonu iki dost ülke arasında kriz bir anda tırmandı.Olayların bu duruma gelmesinde kim haklı kim haksız gibi bir polemiğe girmek, siyasi iradelere müdahale etmek, karar vermek haddimize değil elbette. Bize düşen her iki ülkenin de insanları olarak, iki ülkeyi de seven, yasalarına saygılı insanlar olarak olayları körüklemek değil yatıştırmak olmalıydı. Öyle de yaptık. Düşünün İki kardeş, iki aile, iki dost bile zaman zaman görüş farklılarına düşüyorlar aralarında kavga olmuyor mu?O halde biz bu ülkede yaşayan insanlar olarak bir şeyler yapmak zorundaydık. 11 Mart 2017 akşamı yaşanan olayların hemen ardından adeta bir kriz masası oluşturarak merkezi Den Bosch şehrinde olan Edelstaal şirketimizde iş, siyaset, basın, STK dünyasının saygın isimleri ile bir araya geldik"

Torunoğulları ,”Hollanda Dışişleri Bakanı Sayın Bert Koenders, davetimizi kabul etti. Daha 11 Mart olaylarının sıcaklığı soğumamışken 13 Mart 2107 akşamı şirketimizi ziyaret eden bakanımızı şirketimizde çalışan kardeşlerimiz başta olmak üzere ağırlayarak birlikte yemek yedik. Kendisine, yaşadığımız ikinci vatanımız Hollanda’yı ne kadar sevdiğimizi, ne Türkiye’den ne de Hollanda’dan vazgeçmeyeceğimizi; Hollanda ile Türkiye’nin 400 yılı aşkın köklü dostluğundan söz ettik. Sağ olsun Bakan Koenders’da İki ülke arasında dostluğun baki olduğuna inancının tam olduğunu söyleyerek, Hollanda’da yaşayan 500 bin Türk’ü ayırt etmeden kendi öz vatandaşları gibi gördüklerini kabul ettiklerini vurguladı. Biz iş dünyası olarak Türkiye, Hollanda arasında köprü olmak, ilişkilerin rayına oturması için üzerimize düşeni yapmaya devam ettik. Mayıs ayında NETUBA’nın yaptığı organizasyonla Hollanda’nın en büyük şirket temsilcilerini Türk işadamları ile Marmaris’te buluşturduk” diyerek sözleriyle sonlandırdı.(İHA)

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.