Torunları, Dedeleri için YÜRÜDÜLER

Eşine rastlanmayan bir destanın yazıldığı ve Türk Kurtuluş Savaşının en büyük kahramanlık sayfalarından birisi olan Çanakkale kara savaşlarının 101’inci anma törenleri kapsamında Muğla’da gerçekleştirilen 57. Alay...

Torunları, Dedeleri için YÜRÜDÜLER

Eşine rastlanmayan bir destanın yazıldığı ve Türk Kurtuluş Savaşının en büyük kahramanlık sayfalarından birisi olan Çanakkale kara savaşlarının 101’inci anma törenleri kapsamında Muğla’da gerçekleştirilen 57. Alay Vefa Yürüyüşünde, torunları dedeleri için yürüdüler.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İzcilik Federasyonu organizasyonunda düzenlenen ’57’nci Alay Vefa Yürüyüşü’ Çanakkale Kara savaşlarının 101’nci yıl dönümünde Muğla’da mehter takımının da katılımı ile yapıldı. Vefa yürüyüşüne Vali Amir Çiçek, İl Garnizon ve Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Muğla Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gaziler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Menteşe Cumhuriyet Meydanı'nda başlayan vefa yürüyüşü öncesi konuşan Muğla Valisi Amir Çiçek, bu ülkenin kanla, canla, birlik ve beraberlik ruhu ile kurtarıldığını söyledi. Çanakkale'de 250 binden fazla şehit verildiğini belirten vali Çiçek, 57. Alay'daki 600'ün üzerindeki askerin tamamının şehit olduğunu belirterek, “Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere bu vatan savunması için şehit düşen tüm asker ve polislerimize, ebediyete intikal ekmiş gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, yaşayan gazilerimize de uzun ömürler diliyorum. Bu vatan, bu Cumhuriyet öyle kolay kurulmadı. Bayrak, vatan ve birliğimiz için hala mücadele edenlere minnettarız” dedi.

Yürüyüş Cumhuriyet meydanında Muğla Mehteran Topluluğu tarafından seslendirilen eserlerle başlarken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde sona erdi. Yürüyüşe katılanlara lokma ikramı yapılırken, tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim ve ardından Muğla Müftüsü tarafından okunan dua ile etkinlik sona erdi.

Bu haber toplam 69 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.